Özak Almanya'da TS gecesinde

Özak, Almanya'nın Hamburg kentinde Trabzonlular ve Trabzonspor Taraftarlar Derneği tarafından düzenlenen '10. Karadenizliler Gecesinde yaptığı konuşmada, "Nasıl ki, Türkiye'nin AB'ye ihtiyacı varsa, AB'nin de Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye, genç nüfusuy

Özak Almanya'da TS gecesinde

Özak, Almanya'nın Hamburg kentinde Trabzonlular ve Trabzonspor Taraftarlar Derneği tarafından düzenlenen '10. Karadenizliler Gecesinde yaptığı konuşmada, "Nasıl ki, Türkiye'nin AB'ye ihtiyacı varsa, AB'nin de Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye, genç nüfusuyla inanılmaz yaratıcı bir toplum" dedi.

Faruk Nafiz Özak, "Giyimi, kültürü, mutfağı, sanatı ile çok farklı bir ülkeye geldiniz. Hasret yaşadınız. Nice zorlukları aştınız. Çok şey kaybettiniz, ama bir o kadar da çok şey kazandınız" ifadesini kullandı.

Bakan Özak, Almanya'da yaşayan Türk gençlerine de seslenerek, kendi kültürlerine olduğu kadar farklı kültürlere de saygılı olmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye nüfusunun yarıdan fazlasının 28 yaş grubunun altında olduğunu hatırlatan Özak, "Türkiye bugün, dünyanın en büyük 17. ekonomisine ulaşmışsa, Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisi ise 2023 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyanın en büyük onuncu ekonomisi olma yolunda ilerliyorsa bu, gençlerimizin sayesinde gerçekleşecektir. O nedenle gençlerimiz, milli, manevi değerlerimizi unutmamalı, Türkçe'yi öğrenmeli" diye konuştu.

Özak, "Türkiye, aday ülke olarak zaten AB'nin onurlu bir üyesi. AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye İslam Konferansı Örgütü'nde, Medeniyetler İttifakı girişiminde lider bir ülke konumunda. BM'de bugün ya da diğer örgütlenmelerde Türkiye'ye sorulmadan artık o coğrafyada kuş uçmuyor. Bu başarıda sizlerin de büyük bir katkısı var" şeklinde konuştu.

Almanya'da sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulunan Bakan Özak, sivil toplum olarak demokratik yollardan bazı hakların alınması gerektiğini bildirdi, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler