Otobüste para çalan yankesiciye 5 yıl hapis!

Samsun'da bir belediye otobüsünde bir kişinin parasını çalıp kaçmak isterken otobüsün kapısını kilitleyen sürücüyü bıçak zoruyla tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan şahıs 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Olay, Samsun il merkezinde yaklaşık 5,5 yıl önce me

Otobüste para çalan yankesiciye 5 yıl hapis!

Samsun'da bir belediye otobüsünde bir kişinin parasını çalıp kaçmak isterken otobüsün kapısını kilitleyen sürücüyü bıçak zoruyla tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan şahıs 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Samsun il merkezinde yaklaşık 5,5 yıl önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yankesicilik yöntemiyle hırsızlık suçundan çok sayıda suç kaydı bulunan Yakup T.(54), Çarşamba ilçesinden Samsun'a gelen Çarşamba Belediyesi Halk Otobüsü'nden inmek isteyen yolculardan Şerafettin A.'nın (74), yankesicilik yöntemiyle cebinden 300 lira para ile 20 euro parasını çaldı.

Şerafettin A., otobüsten indiği sırada paranın bir kısmı da yere düştü. Parasının çalındığını fark eden Şerafettin A., otobüs şoförüne kapıları kapatmasını söyledi. Bu sırada otobüs şoförü Muharrem R.Ö.(51) otobüsün kapılarını kapattı. Yakalanacağını anlayan Yakup T., otobüs şoförüne bıçak çekip tehdit ederek aracın kapısını açtırıp kaçmak istedi. Vatandaşların müdahalesi sonucu yakalanan Yakup T., polise teslim edildi.

Yakup T., hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Elde ve üsttü taşınan eşyası özel beceri ile almak suretiyle hırssızlık, tehdit ve silahla tehdit" suçlarından dava açıldı. Mahkeme heyeti Yakup T.'yi suçlu bularak bıçak çektiği için hırsızlık suçundan değil, gasp suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel