Ordu'ya yılın ilk karı düştü

Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Beldesi Çambaşı Yaylası’na yağan karla yaylacılar koyun sürüleriyle yaylayı terk etmeye başladı.Yokuşdibi Belde Belediye Başkanı Yener Kaya, yılın ilk karının Yokuşdibi beldesinin yakınlarına kadar geldiğini söyledi.Yaylanın her m

Ordu'ya yılın ilk karı düştü

Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Beldesi Çambaşı Yaylası’na yağan karla yaylacılar koyun sürüleriyle yaylayı terk etmeye başladı.

Yokuşdibi Belde Belediye Başkanı Yener Kaya, yılın ilk karının Yokuşdibi beldesinin yakınlarına kadar geldiğini söyledi.

Yaylanın her mevsim farklı güzelliğine dikkat çeken Başkan Kaya, “Bütün Ordulu hemşerilerimizi bu doğal güzelliği görmeleri için Çambaşı Yaylası’na davet ediyorum. Herkes gelsin bu güzelliği yerinde görsün” dedi.

KOYUNLAR KARIN İÇİNDE OTLANIYOR
Çoban Mehmet Çapa, “Erkenden yağan kar ile her taraf bembeyaz oldu. Koyunumuzu, kuzularımız karın içinde kaldı. Karın içinde kalan otları koyunlar ayaklarıyla kazarak çıkartıyor. Bu şekilde karınlarını doyuruyorlar” diye konuştu.
Koyun sürülerini yayladan yaya olarak götüren Oktay Şen ise, “Yağan kar ile yayladan koyunlarımızı yaya olarak aşağı kesimlere götürüyoruz. Yaylada birçok kişi dönüş yoluna geçti” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel