Ordu'da tek koluyla hayata tutunuyor!

Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Efirli köyünde yaşayan Adem Tanır, 1994 yılında Rusya’da inşaatta çalışırken geçirdiği kaza sonucunda tek kolunu kaybederken, hayatını tarım işlerinde uğraşarak sürdürüyor. Adem Tanır, yaptığı işler ile görenleri hayretler

Ordu'da tek koluyla hayata tutunuyor!


Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Efirli köyünde yaşayan Adem Tanır, 1994 yılında Rusya’da inşaatta çalışırken geçirdiği kaza sonucunda tek kolunu kaybederken, hayatını tarım işlerinde uğraşarak sürdürüyor. Adem Tanır, yaptığı işler ile görenleri hayretler içerisinde bırakırken, metrelerce yükseklikteki ağaçlara çıkıp ağaç buduyor, inşaat işlerinde çalışıyor, motorlu odun testeresini de rahatlıkla kullanabiliyor.

“KAHVE KÖŞELERİNDE BİR TANE EKMEK, BİR TANE ÇAY BEKLEMİYORUM”
Adem Tanır, yanına çalışmak için engeli olmayan birisini bulamadığını belirtirken, “Rusya’ya gittim inşaattan düştüm kolumu kaybettim ama hayat böyle devam ediyor. Burada fındık ocak dibi, ağaç budama, kürek kazma çalışma gibi işler yapıyorum. Mücadeleye devam. Bunu tek kolum ile sürdürüyorum. Ağaç budamaya bir komşum, ‘Benim ağacım var, budamaya kimse yok’ dedi. Bende ‘Ben varım’ dedim. Bana ‘Senin bir kolun yok, düşersin’ dedi. Ben de ‘Düşmem sen yeter ki parasını ver’ dedim. Şimdi ağaç buduyorum paramı alıyorum. Evime götürüyorum. Şu anda bu işler bana çocuk oyuncağı geliyor. Sağlam insanlara diyorum ki gelin benimle çalışın, kazandığınızı vereyim. Ama yanıma bir adam bulamadım. Engel tanımıyorum. Kendi mücadelem ile para kazanıyorum. Dilenmiyorum. Kahvehane köşelerinde bir tane ekmek, bir tane çay beklemiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel