Ordu milletvekili halkla buluştu

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, seçim bölgesi Ordu’da çeşitli ziyaretler yaparak halkla buluşmaya devam ediyor. Ünye’de Orta Çarşı Çocukları Derneği’ni ziyaret eden Milletvekili Şener, dernek üyeleri ile birlikte bir süre sohbet etti. Türkiye’de s

Ordu milletvekili halkla buluştu

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, seçim bölgesi Ordu’da çeşitli ziyaretler yaparak halkla buluşmaya devam ediyor. Ünye’de Orta Çarşı Çocukları Derneği’ni ziyaret eden Milletvekili Şener, dernek üyeleri ile birlikte bir süre sohbet etti. Türkiye’de siyasetin insan hassasiyetleri üzerinden yapıldığını belirten Şener, “Tehlikeli olan budur. Böyle bir durumda insan siyaseti yokluk varlık olarak görmeye başlıyor kendi adına. Ardından siyasi muhataplarını da böyle görüyor. Yani ben ve ötekiler, böyle bir şey yok” dedi.

2011 Mart ayından itibaren Türkiye’de sivil siyaset yapıldığını belirten Milletvekili İhsan Şener, “Sivil siyasetin Türkiye’de ömrü henüz iki yıldır. Çünkü milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) gündemini askerler belirler, ülkede ne yapılacağı MGK’da kararlaştırılır, hükümete bunlar yapılacak diye emredilirdi. Bunun dışında hükümetlerin bir şey yapması mümkün değildi. İkinci önemli olay da gelişmekte olan bir ülke olduğumuz için borç alan konumundaydık. Borç para veren bir merkez var ve bu merkez para verirken zorda kalırsan memuruna maaş ver, aksi halde benim turistime 5 yıldızlı oteller kamplar yap diye şart koşuyor ve bunun dışında bu parayı kullanamazsın diyor. Yani ben teknolojimi geliştireceğim, kendi otomobil markamı üreteceğim diyorsun, buna izin vermiyor. Biz de diyoruz ki bu dayatmalara direneceğiz ve borç para verip parayı istediğimiz yerlerde kullanmamıza izin vermeyerek ekonomik baskı oluşturan ülkelere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu çevrelere karşı milletimizin onurunu ve şerefini korumak için seçilmiş milletvekilleriyiz. Siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak bağımsız olabilmemiz için önümüzdeki engelleri kaldırmalıyız” diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarına ve arkasındaki küresel güçlere de değinen Milletvekili Şener, “Gezi Parkı’ndaki olaylar asla 3-5 ağaç meselesi değildi. Yeşili korumak herkes ister ama elinize taş alıp başta bankalar olmak üzere camları kırmak, araçları ateşe vermek, insanların ölümüne sebep olmakla yeşili korumak arasında ne gibi bağlantı olabilir. Bu işin arkasında küresel güçler var, çok büyük bütçeler ayrılmıştır. Öyle 1-2 günlük çalışma değil, tam 6 aylık hazırlık döneminin ardından başladı bu olaylar. Birilerine ters gelse de Türkiye’nin şu anki çabası bağımsızlık mücadelesidir. Mısır’da Tahrir Meydanı’nda yapılanlar, Taksim’de de yapılmak istendi. Basit bir olay değil. Marjinal dediğimiz gruplar kendiliğinden harekete geçen gruplar değildi. Kimin nerde duracağına varıncaya kadar planlanmış. Türkiye artık büyük oynamak zorunda başka çaresi de yok. Türkiye, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kararlarını alabilen ve dünyada kendi adına söz söyleyebilen bir devlet olmak zorunda. Bu, sadece Türkiye için değil, bölgenin siyaseti ve istikrarı için, balkanlar için gerekli. Osmanlı terekesi sayacağımız her yer kan gölü şu anda. Dolayısıyla bize büyük bir misyon düşüyor. Yeni modellerle o insanlarla doğru işbirliği yapmak için çaba göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel