Ordu'da yeşil yol projesi devam ediyor

"Yeşil yol ile Ordu'nun ve Karadeniz'in yaylalarına ulaşım daha da kolaylaşacak"

Ordu'da yeşil yol projesi devam ediyor

DOĞU Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak 'Yeşil Yol Projesi' kapsamında Ordu'daki çalışmaların devam ettiği belirtildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Yeşil yol ile Ordu'nun ve Karadeniz'in yaylalarına ulaşım daha da kolaylaşacak" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak 'Yeşil Yol Projesi' kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan Kabadüz Çambaşı Yaylası ile Mesudiye Topçam arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik yolun üstyapı ihalesinin yapıldığını söyledi. Karadeniz Sahil Yolu dışında Karadeniz yaylalarına ulaşımın 'Yeşil Yol' ile daha kolay bir hale geleceğini belirten Başkan Yılmaz, Mesudiye İlçesi Topçam Mahallesi ile Kabadüz İlçesi Çambaşı– Horu Yaylası'nı birbirine bağlayan 24 kilometrelik güzergahta ise, altyapı çalışmaları tamamlandığını, altyapısı tamamlanan güzergahın yaklaşık 20 kilometrelik bölümünün de sıcak asfalta hazır hale getirilmesi amacıyla yapılacak üst yapı imalatının da ihalesinin gerçekleştiğini kaydetti. Ordu'da köy ve mahallelerden yaylalara ulaşımı kolaylaştırmak için Büyükşehir Belediyesi olarak sıcak asfalt çalışması yürüttüklerini, bu projede de önemli mesafe aldıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle dedi:


"Belediyemizin sorumluluk alanındaki 'Yeşil Yol' çalışmalarımız devam edecek. İhalesini yaptığımız yolu, planlanan sürede tamamlayacağız. Ordu etabındaki yol çalışmaları tamamlandığında artık yaylalarımıza ulaşımda kolaylaşmış olacak. Ayrıca bu yol mesafeyi de kısaltacak. Bu alanda yaylalarda da çalışmalarımız sürüyor. Türkiye'de denize en yakın mesafede 2 bin rakımlı Çambaşı yaylasına kayak tesisi inşa ediyoruz. Yaz kış yaylalarımız cazibe merkezi haline gelecek. Ordu ve Karadeniz turizmine de bunun büyük katkısı olacak." 

Karadeniz'de, Doğu Karadeniz Master Planı çerçevesinde; Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını kapsayan 2 bin 567 kilometrelik 'Yeşil Yol' çalışmaları, Karadeniz yaylalarının birbirine bağlanması için yaklaşık 3 yıl önce başlatıldı. 240 kilometrelik Ordu sınırları içinde yer alan yolun 110 kilometrelik kısmı Karayolları, 130 kilometrelik kısmı ise Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler