Ordu'da TEDES ilk bayram sınavını geçti

Ordu'da TEDES kurulduğundan itibaren ilk bayram sınavını geçti.

Ordu'da TEDES ilk bayram sınavını geçti

Ordu'da kurulduğu günden itibaren kesilen cezalaın fazlalığı sebebiyle tartışmalara neden olan TEDES sistemi ilk bayram sınavını geçti.

Ordu’da hizmete giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES’in ilk bayram sınavını başarıyla geçtiğini söyledi. 

Teknik altyapısı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün sorumluluğunda devam eden TEDES uygulaması, 9 günlük tatil boyunca ölümlü trafik kazalarının önüne geçti. Ordu’da Ramazan Bayramı boyunca trafik yoğunluğunun yaşandığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Ordu’dan 130 bine yakın araç geçmiş olup, lokal araç yığılmaları dışında ilimizde trafik sorunu yaşanmadı” dedi.

Bayram süresince Türkiye’de 170’in üzerinde ölümlü ve binlerce yaralanmalı kaza meydana geldiğini belirten Başkan Yılmaz, “İlimizde ölümlü tek bir kaza meydana gelmedi. Şu an yapılan araştırmalar, Ordu’nun kazaların en az yaşandığı 3. il olduğunu gösteriyor. Diğer iki ilde ise terörle mücadele çalışması yürütülüyor ve sivil ulaşım yok denecek kadar az. Bu durumu baz alırsak Ordu’yu bu istatistikte ilk sıraya koyabiliriz. Tüm Ordululara TEDES’i sahiplendikleri için teşekkür ederiz. Eleştirilen bu uygulama şimdi model oldu” diye konuştu.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler