Ordu'da selde kaybolanlar aranıyor

2 kişi için arama çalışmaları devam ediyor

Ordu'da selde kaybolanlar aranıyor
Ordu'nun Perşembe ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanda kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

Ankara, Erzurum ve Samsun'dan gelen ekipler, 6 Temmuz gecesi sele kapılan Alim Canbulut ve Remzi Taktak'a ulaşılması için çalışmalar devam ediyor. 

Yaklaşık 150 kişiyle yürütülen çalışmaları Canbulut ve Taktak'ın kaybolduğu Yumrutaş ile Kaleyaka mahallelerinde yoğunlaştıran ekipler, dere yatakları ile denizde de arama yapıyor.

Kayıp kişilere ulaşılamaması üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi'nden talep edilen arama köpekleri de kente getirildi.

Üç eğitmenle sel bölgesine gelen "Barbie" ve "Ateş" adlı köpekler, arama faaliyetlerine katıldı.

Köpeklerin aramalar sırasında yoğunlaştığı bölgeler, iş makineleriyle kazılıyor.

Çalışmalara, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve UMKE ekiplerinin yanı sıra mahalle sakinleri de destek veriyor.

AFAD İl Müdürü Osman Işık,  yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, "Ekiplerimiz gece gündüz demeden iki kişiyi bulmak için ellerinden geleni yapıyor. Aramalar için takviye ekip taleplerimiz olmuştu. Talepte bulunduğumuz ekipler bölgeye ulaştı ve çalışmalarına başladı. Temennimiz en kısa sürede bu kişilere ulaşmak." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel