Ordu'da rekor ceza!

Ordu'da Haziran ayında 23 bin araca 2 bin 991 araca ceza verildi. 390 araç ise trafikten men edildi

Ordu'da rekor ceza!
Ordu'da Haziran ayında verilen ceza dudak uçuklattı.
Ordu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce il genelindeki yol ve güzergahlarda Haziran ayı içerisinde 22 bin 856 araç kontrol edildi. Kontrol edilen toplam 2 bin 991 sürücüye cezai işlem uygulanırken 390 araç trafikten men edildi.

Kesilen cezalar içerisinde en çok ceza kırmızı ışık ihlalinden yaşandı. Buna göre 276 araca hız ihlalinden, 183 araç sürücüsüne modifiyeli araç kullanmaktan, 129 araç sürücüsüne mali sorumluluk sigortasını yaptırmamaktan, 95 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmamaktan, 40 araç sürücüsüne cep telefonu ile konuşmaktan, 31 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan, 25 araç sürücüsüne fazla yolcu taşımaktan ceza kesildi.

Diğer cezalar genellikle koruma başlığı, gözlüğü bulundurmamak, fazla yolcu taşımak, hatalı şerit değiştirmek, takoğraf kullanmamak, araç sigortası, araç muayenesi, tescil belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde bulundurmamak, filmli cam ve abartılı egzoz, sürücü belgesiz ya da sürücü belgesi geçici süre ile geri alındığı halde araç kullanmak, görevlilerin dur ikazına uymamak, sürücü belgelerini yanlarında bulundurmamak gibi trafik kanununa aykırı hareketlerden dolayı kesildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler