Ordu'da heyelan tehlikesi: 2 ev...

Ordu'da 2 ev heyelan nedeniyle tahliye edildi.

Ordu'da heyelan tehlikesi: 2 ev...

Ordu'da geçtiğimiz günlerde etkili olan kuvvetli yağış sonrasında 2 ev heyelan riski nedeniyle boşaltıldı.

Ordu’nun Fatsa ve Gürgentepe ilçelerinde geçen günlerde etkili olan sağanak ve ardından yaşanan selin yaraları sarılıyor. 

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, Fatsa ve Gürgentepe ilçelerinde meydana gelen sel ve heyelandan can kaybı yaşanmadığı, yollarda ve sanat yapılarında büyük hasarlar oluştuğu, muhtemel heyelan riskine karşı ise 2 adet konutun tahliyesine karar verildiği belirtildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimiz genelinde bölgesel yaz yağmurları sonucu Fatsa ilçesi Yavaş Mahallesi ile Gürgentepe İlçesi Eskiköy Mahallesi'nde sel ve heyelan meydana gelmiştir. Sel ve heyelan sonucunda can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Sel ve heyelandan etkilenen bölgede Müdürlüğümüz teknik ekiplerince 30 binada incelemeler yapılmıştır. Değerlendirmeler sonucu Fatsa İlçesi Yavaş Mahallesi'nde 2 adet konuta muhtemel heyelan riskine karşı tahliye kararı verilmiştir. Lokal sıkıntılı binalar kontrol etüdüne alınarak takip edilecektir. Düzenlenen jeolojik etüt raporları sonucu bazı konutlarda önleyici tedbirler belirlenmiştir. Sel sonucu bölge yolları ve sanat yapılarında büyük hasarlar meydana gelmiştir. Tarım alanlarında heyelan sonucunda çeşitli boyutlarda zayiatlar oluşmuştur.”




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler