Önce helallik aldı sonra yaktı!

İslamdağ beldesinden otomobiline yüklediği fındığını pazara getiren Turkay Omar, tüccarın çok düşük fiyatla fındık almasına sinirlenerek, fındığını yakmaya karar verdi. Fındığını satmak için gittiği tüccarın mağazasının yanındaki boş arsaya 2 çuval fındığ

Önce helallik aldı sonra yaktı!

İslamdağ beldesinden otomobiline yüklediği fındığını pazara getiren Turkay Omar, tüccarın çok düşük fiyatla fındık almasına sinirlenerek, fındığını yakmaya karar verdi. Fındığını satmak için gittiği tüccarın mağazasının yanındaki boş arsaya 2 çuval fındığını döken ve daha sonra üzerine benzin dökerek yakan Turkay Omar, Karadenizli fındık üreticisinin hakkını aramak için böyle bir eylem yaptığını söyledi.


Tüccarın fındığa 2.5 YTL fiyat verdiğini belirten Turkay Omar, "Tüccar da doğru söylemiyor. Tüccar randıman kırıyor. 2.5 YTL dediği fındığı 1.90 YTL'den alıyor. TMO'da fındık aralık ayında 5 YTL olacak. Köylü şu anda Ramazan'da yiyeceğini neyle alacak? Çocuğunun okul masraflarını bu ayda fındık parası alamadan nasıl karşılayacak? 2007 mahsulüne 330 YTL'den gübre attım. 2008 mahsulüne ise 600 YTL'den attım.

Şu anda gübre 800 YTL. Devletin bundan haberi yok mu? Tüccar şu anda köylü üreticiden 2 YTL'ye topluyor fındığı. Aralık ayında götürecek TMO'ya 5 YTL'ye satacak, parayı tüccar kazanacak. Büyük ihracatçı tüccarlar parayı kazanacak. Üniversiteye öğrenci kaydettiren veli tüccara 2 YTL'den fındık sattı" dedi.

"ANNEMDEN HELALLİK ALDIM"
Fındığını TMO'ya vermek için belgelerini hazırladığını, TMO'dan gün bile aldığını ifade eden Turkay Omar, "İnanmayanlar görsün. Tapu kendi üstüme ama vermeyeceğim fındığı, yakacağım.

Anneme dedim ki, 'ben Karadenizli fındık üreticisi için pazara gidiyorum, fındığı yakacağım.' Annem bana hakkını helal etti, 'git oğlum' dedi. Ben de tüccara kızıp benzinle fındığı yakmaya karar verdim. 5 ton fındığım var. Her gün fındık yakacağım. Hakkımı her gün eylem yaparak arayacağım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel