Ölen kadın 3 kişiye hayat verdi

Ulubey ilçesindeki evlerinde dengesini kaybederek yere düşen ve başını sert bir şekilde betona çarparak beyin kanaması geçiren akli dengesi yerinde olmayan Zeyhan Can, ailesi tarafından Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yoğun bakım ünitesinde

Ölen kadın 3 kişiye hayat verdi
Ulubey ilçesindeki evlerinde dengesini kaybederek yere düşen ve başını sert bir şekilde betona çarparak beyin kanaması geçiren akli dengesi yerinde olmayan Zeyhan Can, ailesi tarafından Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede yoğun bakım ünitesinde gözetime alınan Can'ın, 4. günün sonunda beyin ölümü gerçekleşti. Toplanan hastane kurulu, anne Havin ve baba Hüseyin Can'a kızlarının organlarını bağışlayıp bağışlamayacaklarını sordu. Olumlu cevap alan kurul, durumu Sağlık Bakanlığı'na bildirdi.

Bakanlığın girişimi sonucu Zeyhan Can'ın doku bilgileri Ulusal Organ Bekleme listesinde sıra bekleyen hastalarla karşılaştırıldı. Bu arada yola çıkan Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden 5 kişilik ekip, gece saat 02.00 sıralarında özel uçakla Samsun'a geldi.

Saat 03.30 sıralarında Ordu Devlet Hastanesine gelen ekip, derhal ameliyata girdi. 3 saat süren operasyon sonucunda Zeyhan Can'dan alınan iki böbrek ve bir karaciğer, sabaha karşı saat 08.00 sıralarında özel ambulansla önce Samsun Çarşamba
Havaalanı'na, burada da yine özel uçakla Ankara'ya yetiştirildi.

Böbreklerden biri de özel uçakla Erzurum'a gönderildi. Böbrek ve karaciğer Erzurum ve Ankara'da yapılan başarılı operasyonlarla 3 hastaya nakledildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel