Ölen dağcılarımıza anma töreni

Zigana Dağı'nda geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden dağcılar için Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) tarafından anma töreni düzenlendi.Zigana Dağı'nda çığın meydana geldiği bölgede yapılan anma törenine Vali Enver Salihoğlu, GÜDAK Başkanı M

Ölen dağcılarımıza anma töreni

Zigana Dağı'nda geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden dağcılar için Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) tarafından anma töreni düzenlendi.

Zigana Dağı'nda çığın meydana geldiği bölgede yapılan anma törenine Vali Enver Salihoğlu, GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, sporcular ve çevre illerden 11 dağcılık kulübünün temsilcisi katıldı.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, burada yaptığı konuşmada hayatını kaybeden sporculara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek katılımcıları bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

Saygı duruşunun ardından Trabzon Tenis ve Dağcılık Kulübü (TEDAK) temsilcisi Melih Tangutoğlu, geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda arkadaşlarını buradaki yürüyüş sırasında kaybettiklerini belirterek, "Ölenleri rahmetle anıyoruz. Kamuoyunun ve Gümüşhane halkının duyarlılığı bizim acımızı biraz daha hafifletiyor. Olayın olduğu andaki kurtarma çalışmalarında ve bugünkü anma töreninde emeği bulunan tüm yöneticilere teşekkür ediyor, ölenlere rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz'' dedi.

Vali Enver Salihoğlu ise yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta bugün meydana gelen olayda 10 insanın hayatını kaybettiğini belirterek, "İşleri, unvanları, görevleri ne olursa olsun bunlar sporcuydu. Onlar güzellikleri, doğanın zenginlikleri, Allah'ın bize bahşettiği Karadeniz'in güzel dağlarını geziyorlardı. Kendilerine ve topluma yararlar sağlıyorlardı. Onlar bir dayanışma içindeydiler, dedikodu yapmıyorlardı. Dağcılık sporu insanın bedenini ve ruh sağlığını geliştirir. Dağcılık yarışmayı öngörmeyen

dayanışmayı öngören duyguları ve güzellikleri paylaşma sporudur. Allah onları cennetine aldı. Onların anısı önünde burada bulunan sporcular sürdürmeye devam eder. Biz Trabzon'un 10 seçkin evladını Gümüşhane'nin dağlarına gömdük. Trabzonluların Gümüşhanelilerin kalbine aslında tüm Türkiye'deki sporcuların kalbine gömdük. Allah ölenlere rahmet eylesin yakınlarına sabır diliyorum. İnşallah bundan sonra bu tür kazalar yaşamayız" ifadelerini kullandı.

Vali Salihoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Çığın meydana geldiği yerde rahmetli şehit arkadaşlarımızı anmak amacıyla bir anıt yapmayı planlıyoruz. Trabzon TEDAK ve Gümüşhane GÜDAK yöneticilerinin görüşlerini alarak bu anıtın yoldan da görülebilecek bir şekilde olmasını planlıyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından Torul Müftülüğü'nde görevli imam-hatipler Kur'an-ı Kerim okudu. Anma töreni Gümüş Kayak Merkezi'nde katılımcılara helva ikramı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler