Okutan din görevlilerini kutladı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde İl Müftülüğü'nde düzenlenen etkinliğe katılan Trabzon Valisi Nuri Okutan, insanı dikkate alan sosyal projelere ağırlık verdiğini belirterek, yapılan hizmetlerde asıl hedefin insan olması gerektiğini söyledi.

Okutan din görevlilerini kutladı
Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde İl Müftülüğü'nde düzenlenen etkinliğe katılan Trabzon Valisi Nuri Okutan, insanı dikkate alan sosyal projelere ağırlık verdiğini belirterek, yapılan hizmetlerde asıl hedefin insan olması gerektiğini söyledi.

Görev yaptığı yerlerde eğitim, kültür ve sosyal hizmet çalışmalarına önem verdiğini ifade eden Vali Okutan, “Trabzon'un kültür, sanat ve medeniyet şehri olduğu gerçeğini ön plana çıkarmak için kültürel çalışmalara ağırlık veriyoruz.

Okul öncesi eğitime ve okuma faaliyetlerine ağırlık veriyoruz. Sizlere de bu çalışmalar da görevler düşüyor. Sizlerde Trabzon'un kültür, estetik ve sanat yönünü gün yüzünü çıkarmak için başlattığımız bu projelere uygun olarak katkıda bulunun.” şeklinde konuştu.

Okuma faaliyetleri konusuna da değinen Vali Okutan, öncelikli olarak okullarda ve daha sonrada kamu kurumlarında başlattıkları okuma saati uygulamasını camileri de içine alacak şekilde genişletmek için yeni bir çalışma içersinde olduklarını söyledi.

“Bütün bu çalışmalarda sizlerin gayretini özel ilgisini bekliyorum.” diyen Vali Okutan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Neden camilerde toplum merkezleriyle ilgili, gençlik merkezleriyle ilgili bir faaliyet yapılmasın. Trabzon'un kültür, sanat ve estetik yönünü öne çıkaracak çalışmalara neden camilerimiz katkıda bulunmasın.”

Okul öncesi eğitimin bireyin gelişmesine etkisinin bilimsel olarak da kanıtlandığının altını çizen Vali Okutan, insanın vücudundaki bazı hücrelerin 7 yaşına kadar geliştiğini, bu yaştan sonra ise bu hücrelerin kesinlikle gelişmediğini ifade ederek okul öncesi eğitimin bireylerin gelişmesinde ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

“Trabzon Türkiye'ye örnek olacak” diyen Vali Okutan, “Trabzon ülkemiz için milletimizin için çok önemli bir şehir. Trabzon, Kafkaslar için, denizin ötesi içinde çok önemli bir şehir. Trabzon, Anadolu'ya katkıda bulunmuş dolayısıyla Türkiye'ye katkı sağlamış bir kültür merkezi. Bizde bu gerçekten hareketle bu millete, bu ülkeye hizmet için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

Bu ilkeye katkı bulunmak amacındaysak Trabzon'un bu kültür zenginliğini, sanat ve estetik şehri olduğu gerçeğini öne çıkarmak zorundayız. Bütün Trabzonluların ve mesai arkadaşlarımın desteğiyle bunu başarabiliriz. Bütün gücümle, sağlığımla, potansiyelimle gayret içinde olacağım.” dedi.

Hac işlemleri için Müftülükte bulunan hacı adaylarıyla sohbet eden Vali Okutan, hacı adaylarına dağıtılan kitapları inceledikten sonra hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi.

Daha sonra emekli olan üç imama ve yaptığı çalışmalardan dolayı Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan'a plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler