Oktay Vural; "Devlet çekilmiştir”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm süreciyle ilgili olarak, “PKK silah bırakmadı, Türkiye’den çıkmadı” dedi.  MHP Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret eden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, burada düzenlediği basın toplantısında çözüm ve barış sürecind

Oktay Vural; "Devlet çekilmiştir”
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm süreciyle ilgili olarak, “PKK silah bırakmadı, Türkiye’den çıkmadı” dedi. 
 
MHP Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret eden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, burada düzenlediği basın toplantısında çözüm ve barış sürecinde 1. aşamanın PKK’nın silah bırakması olduğunu belirterek, “Silah bırakmadılar, silahlarıyla da Türkiye’den çıkmadılar. 1. aşama PKK’nın çekilmesi değil devletin çekilmesi oldu. Devlet çekilmiştir” dedi.
 
Vural, Türkiye’nin ekonomik, sosyal, siyasi ve dış politikasını eleştirerek, “Türkiye dışarıdan hormonlanmış sıcak para cenneti haline dönüştürüldü. Vatandaşın borcu 22 kat arttı. Başbakan’ın bu durumda tavsiyesi, ‘kredi kartı kullanmayın’ oluyor. İşsizlikle de ilgili tavsiyede bulunmuş, ‘Her TOBB üyesi yanına bir kişi alsa işsizlik çözülürdü’ demişti. Benzin 5 lirayı geçti. Sayın Başbakan bir süre sonra muhtemelen ‘tabanvayı kullanın, arabaya binmeyin’ diyerek pahalı benzine de formül bulacak” ifadelerini kullandı.
 
PKK’nın şu anda Türkiye’de olduğunu iddia eden Vural, şunları söyledi:
“Türkiye’de siyasal anlamıyla bakıldığı zaman şu ortaya çıkmıştır, sözde barış ve çözüm süreci içersinde aşamalardan bahsederken birinci aşamada PKK’nın silahları bırakması söz konusuydu. Bugün gelinen bu noktada PKK silah bırakmadı. PKK silahlarıyla çıkacaktı, silahlarıyla çıksınlar dediler. Silahlarıyla da çıkmadılar. Şu anda silahlarıyla Türkiye’deler. Şu anlaşılıyor ki birinci aşama PKK’nın çekilmesi değil devletin çekilmesidir. 
 
TSK kanununda yapılan değişikliklerle, ‘sadece dış tehdit’ demek suretiyle PKK karşısında silahlı kuvvetlerin eli, kolu ve gözü bağlanmıştır. Karakolların kapatılmasından PKK’nın asayiş birimleri kurmasına, açılışlar yapmasına kadar gelmiştir olay. Doğu ve Güneydoğu’dan vatandaşlar arıyor, ‘Barış dedik, terör bitsin dedik ama burayı PKK’ya teslim edin demedik. Burada devletimi istiyorum’ diyor.” 
“MHP bu süreçte yalnızdır ve Türk milletinin tek kalesidir” diyen Vural, AK Parti’nin Suriye politikasını da eleştirerek, “Suriye’nin kuzeyinde PKK hakimiyet bölgesi oluşturuyor. AK Parti Suriye politikasıyla da PKK ve PYD’nin önünü açmıştır. Türkiye nereye götürülüyor?” dedi.
 
Yaklaşan seçimlerle ilgili olarak da Vural, şunları söyledi:
“Bu seçimlerin amacı ve hedefi artık parti seçimi değildir. Ya egemenliğimizi Türkiye’nin her noktasında oluşturacağız. Ay yıldızlı bayrağımızı Türkiye’nin her noktasında göndere çekeceğiz. Ya da ecdadımızın yapmadığı teslimiyet anlayışı içinde bir takım yerleri sözde PKK oluşumuna terk edeceğiz. Siyasi tercih parti tercihinin ötesinde Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüyle ilgili bir seçimdir.”
 
Vural, konuşmasının son bölümünde MHP’nin seçimlerde ittifak yapmayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel