Nuri Okutan halkın içinde

Bu hafta da Toklu Mahallesi'ni ziyaret edip, vatandaşlarla bir araya gelen Vali Nuri Okutan, mahallelinin sorunlarını dinledi. Toklu Mahallesi sakinleri ile yapılan toplantıda mahalle sakinleri; mahalleye karakol kurulması ve yol yapılması, öğrenci servis

Nuri Okutan halkın içinde
Bu hafta da Toklu Mahallesi'ni ziyaret edip, vatandaşlarla bir araya gelen Vali Nuri Okutan, mahallelinin sorunlarını dinledi.

Toklu Mahallesi sakinleri ile yapılan toplantıda mahalle sakinleri; mahalleye karakol kurulması ve yol yapılması, öğrenci servislerinin denetlenmesi ve okul önlerinde özellikle Çin malı patlayıcıların satılmasının tehlikeli olduğu konularında sıkıntıları dile getirdiler.

Trabzon'da birkaç ay içinde mobil karakol sistemini hayata geçireceklerini ifade eden Vali Nuri Okutan, mobil araçlar sayesinde kentin bütün mahallelerinin 24 saat kontrol edileceğini ve muhtemel olaylara anında müdahale edileceğini söyledi.

Vali Okutan, “Polisin vatandaşın kapısında hizmet üreteceği bir sisteme geçiyoruz. Halkın polisle olan işbirliğini ve halkın gücünü kullanmak istiyoruz. Yani polisi halkın ayağına getireceğiz, evlerde hizmet vereceğiz, karakola kimseyi götürmeyeceğiz.

İşlemlerimizi dükkanda, işyerlerinde, evlerde yürüteceğiz. Vatandaşı idari işlemler, ifade vermek ve benzeri durumlar için karakola götürmeyeceğiz. Polis, vatandaşın ayağına, evine giderek işlemleri orada yapacak. Bu çok önemli bir hizmettir. İlk defa halkın ayağına hizmet götürecek bir yaklaşımdır” dedi.

Özel öğrenci servislerinin yüksek sesle müzik yayını yaparak okullara gidip geldiği ve servislerin tıka basa öğrenci ile doldurulduğunun dile getirilmesi üzerine Vali Okutan, gerekli denetimleri yaptıklarını ifade ederek, “Takip ettireceğim.

Denetimlerimize devam edeceğiz. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Fakat veliler olarak sizler çocuklarınızı emanet etiğiniz servisleri neden takip etmiyorsunuz. Veli olarak bu konularda daha duyarlı olmalısınız.” şeklinde konuştu.

Vali Okutan, vatandaşların dile getirdikleri sıkıntıları tek tek not aldı ve beraberindeki daire müdürlerine talimatlar vererek, belirlenen sorunların çözümüne yönelik çalışmaları başlattı.

Vatandaşların devletle el ele verdiği sürece çözülemeyecek sorun olmadığının altını çizen Vali Okutan, vatandaşların dile getirdiği konuların çözümü için gerekli çalışmaları hemen başlatacağını ifade ederek, vatandaşında kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Vatandaşlarla yüz yüze görüşüp sohbet etmek suretiyle sorunlarını tespit etmeye çalıştığını belirten Vali Okutan, “Vatandaşımızın katkılarıyla bizim desteğimizle çözüme yönelik çalışmalar yapıyoruz.

Yaptığım görüşmelerden memnun kaldım. Mahalle ziyaretlerini sürdürüp vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler