Numune Hastanesinin taşınması

Trabzon Tabip Odası yeni yönetimi, önceki dönem yönetim kurulu başkan ve üyelerine plaket vererek hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.KTÜ Sahil Tesisleri'nde düzenlenen törende konuşan Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, önceki yönetimin 4 y

Numune Hastanesinin taşınması

Trabzon Tabip Odası yeni yönetimi, önceki dönem yönetim kurulu başkan ve üyelerine plaket vererek hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

KTÜ Sahil Tesisleri'nde düzenlenen törende konuşan Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, önceki yönetimin 4 yıl boyunca çok güzel hizmetler yaparak Oda'nın prestijini çok daha ilerilere taşıdığını belirterek "Yeni çıkan yasalarla ilgili her zaman söylenmesi gerekenleri dürüstçe ve doğru bir şekilde söylediler.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet memuru olmalarına rağmen söylenmesi gerekenleri söylediler. Biz üniversite personeli olmamıza rağmen en az bizim kadar cesaretliydiler" dedi.

Aslan, iyi bir seçim geçirdiklerini ve Türkiye genelindeki Tabipler Birliği nezdindeki bütün odalar arasında kendileri kadar yüksek oy kullanan bir oda olmadığını tahmin ettiklerini kaydederek “Yüzde 80'e varan bir oy kullanma oranı vardı. İki listenin olması bize avantaj sağladı. Demokratik sistemlerde ne kadar oy kullanılırsa, meslektaşlarımızın düşünceleri yönetimlere o kadar yansımış oluyor. Biz yüksek oy oranı içinde seçilmiş kişiler olarak büyük bir kesimi temsil ediyoruz. Çok güzel bir mücadele oldu, herhangi olumsuz bir olay olmadı" diye konuştu.

Tabip Odası eski Başkanı Dr. Aydın Aydın ise Trabzon Tabip Odası'nın Türk Tabipler Birliği nezdinde özel bir yeri olduğunu vurgulayarak “Orada her zaman sözü dinlenen merak edilen bir oda konumundadır. Bu konumunu gerek Trabzon yerelinde gerekse uluslar arası faaliyetlere katılarak düşündüklerini aktarma yönündeki becerisinden geliyor. Bu gelenek artarak devam edecektir. Trabzon Tabip Odası demek sadece Trabzon'daki hekimlerin veya sağlık camiasının problemleri ile ilgilenen bir oda değildir. Trabzon Tabip Odası sadece sağlık ayağı ile ilgili değil Trabzon’un siyasetinde, sporunda, sosyal olaylarında her zaman görüşünü bildirmek durumundadır” şeklinde konuştu.


Son günlerde Trabzon’da tartışılan Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni Kaşüstü’ne taşınmasına ilişkin görüşlerini de açıklayan Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde taşınmama yönünde bir eğilim olduğunu söyledi. Bu konuda henüz yöneticilerle görüşmediklerini ve bu konuda hem meslektaşlarıyla hem yönetimle konuşacaklarını kaydeden Aslan “Elbetteki meslektaşlarımızın istediği şekilde davranacağız. Biz devletin değil doktorların temsilcisiyiz. Meslektaşlarımız için hangisi daha iyi olacaksa ve halkın yararına hangisi olacaksa o şekilde en doğru olanı yapmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 

Eski Başkan Dr. Aydın Aydın ise bu konuda iki yönlü düşündüklerini ve merkezdeki hastanelerin fonksiyonlarını sürdürmeleri taraftarı olduklarını vurguladı. Aydın, "Hastane tabiki fiziksel olarak değişmek zorunda. Olayı sadece Numune Hastanesi taşınacak mı taşınmayacak mı diye bir kısır çekişmeye götürmeye gerek yok. Sonuçta Kaşüstü'nde ve Akçaabat tarafında modern hastaneler yapıldı. Ancak, Trabzon'un merkezinde genel hastane olması zorunludur. Çünkü merkezdeki halkın bir alışkanlığı bir tarzı, hatta çevre illerin getirdiği hastalar var. Bu alışkanlık birden değişmez. Taşınma sürecinin hekimleri de halkı da mağdur etmeyecek tarzda olması gerekiyor" görüşlerini savundu.


Ahi Evren Hastanesi'ne kardiyologların toplanmasıyla diğer hastanelere bir güvensizlik ortamının doğduğunu ileri süren Aydın, "Kaşüstü'ne taşınma aşamasında buna dikkat etmek gerekiyor. Branş hastaneciliğini de asla desteklemiyoruz. Çünkü asla güvenli bir hastanecilik değildir. Rehabilitasyon veya psikiyatri gibi hastaneler olabilir, ama bunu cerrahi branşta spesifik bir hastane yapmak ne hasta ne hekim için güvenli değildir" dedi.
 

Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Alperen ise Numune Hastanesi'nin 1947'den beri Trabzon’da hizmet verdiğini hatırlatarak, "Kurumsallaşmış bir yapı var. Hastanemiz sadece Trabzon'da değil bölgede de hizmet vermektedir. Araştırma Hastanesi açısından Kaşüstü'ne taşınması fevkalade iyi olabilir fakat diğer açıdan kurumsallaşmış bir yapı devlet hastanesi statüsü söz konusu. Yılda yaklaşık 1 milyon 200 bin hastaya hizmet veriyor. Bunu siz Kaşüstü gibi ulaşımın biraz zor olduğu bir yere taşıdığınızda hastaya yükleyeceği en önemli şey çok ciddi bir ekonomik tablodur. Onun haricinde orada çok güzel bir hastane yapılmıştır. Bunun değerlendirilmesi lazım. Daha üst anlamda Eğitim Araştırma Hastanesi olarak hizmet verebilir" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel