Numan Kurtulmuş Trabzon'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'de bir zihniyet ve dışa bağlılık krizi yaşandığını ileri sürerek bu ortamda iktidarın en güçlü alternatifinin de Saadet Partisi olduğunu söyledi. Saadet Türkiye Buluşmaları kapsamında çı

Numan Kurtulmuş Trabzon'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'de bir zihniyet ve dışa bağlılık krizi yaşandığını ileri sürerek bu ortamda iktidarın en güçlü alternatifinin de Saadet Partisi olduğunu söyledi.

Saadet Türkiye Buluşmaları kapsamında çıktığı Karadeniz turunda Giresun'dan sonra Trabzon'a gelen SP Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 19 Mayıs Spor Salonu'nda partililere hitap etti. Salona girişinde coşkuyla karşılanan Kurtulmuş, salonu dolduran partilileri selamladı. Konuşmasına İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısına sert tepki göstererek başlayan Kurtulmuş, İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde bir katliam yaptığını söyledi. Uluslararası kuruluşları ve insan hakları örgütlerini göreve çağıran Kurtulmuş, Türkiye'nin de tepki olarak İsrail'deki büyükelçisini geri çekmesi, İsrail'in de Ankara'daki büyükelçisinin ülkesine gönderilmesi gerektiğini ifade etti. Kurtulmuş, sahnedeki Filistin ve Türk bayraklarını yan yana getirirken, salonu dolduran çok sayıdaki kişi İsrail'i kınayan sloganlar attı.

"LİBERAL KAPİTALİST SİSTEM ÇÖKÜYOR VE DÜNYA KRİZE GİRİYOR"
Konuşmasında iktidarın politikalarını eleştiren Kurtulmuş, iktidarın en güçlü alternatifinin de Saadet Partisi olduğunu kaydetti.
Dünyayı etkileyen küresel mali krizle ilgili konuşan Kurtulmuş, bu krizin sadece bir ekonomik kriz olmadığını, temelinde bir medeniyet krizi olduğunu savunarak şöyle konuştu:
"Bu kriz sadece bir ekonomik kriz değildir, sadece bir finansal kriz değildir. Bu kriz tamamen bir medeniyet ve uygarlık krizidir. Üç asırdır gücü üstün tutarak, güçlü olmayı hak sebebi sayarak dünyayı yöneten materyalist Batı Medeniyeti artık iflas etmiştir. Komünizmden sonra şimdi de vahşi kapitalist liberal sistem çöküyor ve dünya büyük bir krizin içine giriyor. Şimdi bu ortamda, bütün dünya için, bütün mazlumlar için söz söyleme sırası bizdedir. Yeni bir söz, yeni medeniyet ve yeni bir bakış açısına
ihtiyaç var. Bütün dünyada Milli Görüşe ihtiyaç var."

"TÜRKİYE'DEKİ KRİZ BİR ZİHNİYET KRİZİDİR, DIŞA BAĞLILIK KRİZİDİR"
Küresel krizin henüz Türkiye'ye etkilemeye başlamadığını etkilerini yavaş yavaş gösterdiğini belirten Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Hükümet 'Kriz bize teğet geçti' diyor. 'Hamdolsun krizden etkilenmedik' diyor. Evet hamd etmek güzel şey ama güzel bir atasözü var. Önce atını sağlam kazığa bağlayacaksın, sonra hamd edeceksin. Yıllardır anlatıyoruz, IMF programlarına bağlı kalınarak ekonominin düzelmesine imkan yoktur. Bu program Kemal Derviş'in IMF bağımlısı programdır. Ne yazık ki bu program bugün de AKP
tarafından harfiyen uygulanıyor. Bu ülkede, bu hükümetlerin yönetiminde bütçeyi hükümetler değil IMF'nin memurları yapıyor. Bu hükümetin ekonomi politikaları da Türkiye'yi bir iflas noktasına getirmiştir. Evet Türkiye'de bir kriz vardır ve bu bir zihniyet krizidir, dışa bağlılık krizidir, Amerika'ya, AB'ye bağlılık krizidir. Bu krizi çözecek tek yol, tek siyaset de Milli Görüş yoludur, Saadet Partisi'dir. Saadet Partisi AKP'nin yegane alternatifidir" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLUĞA OYNADIĞI GİBİ SAADET PARTİSİ DE İKTİDARA OYNUYOR"
SP'nin Trabzon Belediye Başkan adayı Mahmut Çizmecioğlu'na destek isteyen Kurtulmuş, Milli Görüş ile Trabzonspor'un kaderi arasında da bağlantı kurarak konuşmasına şöyle devam etti:
"AKP'liler size 'Oylarımızı bölmeyin' diyorlar. Buradan bütün Trabzonlulara sesleniyorum. Mahmut Çizmecioğlu'na şehri rahatlıkla emanet edebilirsiniz. Geçen sefer teğet geçtiniz ama bu sefer oylarınızı bölmeyin. Bütün oyları Çizmecioğlu'na verin. Bakın Trabzonspor'un kaderi ile Milli Görüşün kaderi paralellik arz ediyor. Bizim çocukluğumuzda Alikemaller vardı, müthiş bir Trabzonspor fırtınası vardı. Karşısına çıkanı ezip geçerdi. Yıllar geçti Trabzonspor düşüşe geçti. Ama bu sene başa güreşiyor,
şampiyonluğa oynuyor. Trabzonspor taraftarı da onu yalnız bırakmıyor. Trabzonspor yeniden derlenip toparlandı, Anadolu'nun yıldızı olarak ortaya çıktı. Aynen Trabzonspor gibi Saadet Partisi de Türkiye'nin yıldızı oldu, Trabzonspor'un şampiyonluğa oynadığı gibi iktidara oynuyor. Şimdi Anadolu'nun tekrar iktidar olma zamanıdır. Sakın ha başka takımı ortaya çıkarmayın. Şimdi yeniden Saadet Partisi'ni iktidara getirme ve muktedir olma zamanıdır. Başka partiye oy vermeyin."
Daha sonra partisine yeni katılan üyeleri temsilen 7 yeni üyeye rozet takan Numan Kurtulmuş, Trabzon'daki belediye başkan adaylarıyla birlikte gövde gösterisi yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel