Necip Yıldız'a 'imam' tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız'ın İmamların % 90'ı AKP'li ve SP'li” şeklindeki açıklamalarına tepkiler bitmiyor. Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Ömer Tutuş, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak ilgili kanunlara göre çal

Necip Yıldız'a 'imam' tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız'ın İmamların % 90'ı AKP'li ve SP'li” şeklindeki açıklamalarına tepkiler bitmiyor.
Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Ömer Tutuş, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak ilgili kanunlara göre çalışan din görevlileri olduklarını ve denetleyicilerinin vatandaş olduğunu söyledi.

Tutuş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, hiçbir zaman siyasi çekişmenin içerisinde olmadıklarını belirterek, “Bizim arkamızda namaz kılan insanların siyasi görüşüne ve düşüncesine bakmayız. Kim olursa olsun biz görevimizi yapar, günlük siyasetle ilgilenmeyiz” dedi.

BİZ YORULDUK ONLAR YORULMADILAR
Tutuş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da gönderme yaparak, “Seçimi kaybediyor, suçlusu imamlar, CHP Genel Sekreteri hacca gitmek isteyen bir üyesi ile alay ediyor ve bu vesile ile Hazreti Peygamberimize hakaret ediyor, başka bir CHP'li müezzinleri aşağılıyor. Biz bunlara cevap vermekten yorulduk, bunlar bu milletin kutsal değerlerine saldırmaktan yorulmadılar” diye konuştu.

Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Tutuş, CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız'ın iddialarına yanıt vererek şunları söyledi:

PROJELERİ KALMAMIŞ, ALTERNATİF SİYASET YAPIYOR
“Sayın Yıldız, 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilmesinden sonra köylerde başlayan taşımalı eğitim nedeniyle bir çok köyün öğretmensiz kaldığını, öğretmensiz kalan köylerde de insanları imamların yönlendirdiğini iddia ediyor.

Bunun sonucunda AKP'nin oylarının çoğaldığını ileri süren Yıldız, 'Köylerden koparılan öğretmenlerin yerini imamlar aldı, taşıdıkları düşünce itibariyle halkı siyasi olarak yönlendirmeye çalışan imamlar var' diyor. Kendine göre siyasetteki başarısızlıklarını imamlara ve köylü vatandaşlarımıza yüklemeye kalkmıştır. Şurası anlaşılıyor ki, sayın Yıldız'ın üreteceği projeleri kalmamış, alternatif siyasetçiliği kalmamış gündeme gelebilmek için dini, dindarı, Kur'an'ı, diyaneti, din görevlilerini, siyasete alet ederek kendinden söz ettirmeye çalışıyor. Sanki köylü vatandaşlarımızın Türkiye'de olup bitenden haberi yok, her şey kapalı kutu ve imam arkadaşımızın yönlendirmesiyle de oyunu veriyor!!!. Sayın Yıldız kendini herhalde 1946'larda hissediyor. Oysaki hemen her köyde ve mahallelerde günlük gazetelerin girdiğini internetin olduğunu unutuyor. Demek ki sayın Yıldız köydeki öğretmenleri kendi yandaşı sayıyor ve kendi partisine çalıştıklarını ima ediyor. Sayın Yıldız imamlığımızı da elimizden almaya çalışıyor. Kur'andan tevil yapıyor. Ezanı aslı gibi okutanları idam sehpasında astıranları, üniversitedeki başörtüsü serbestisini mahkemelere taşıyanları İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin önünü tıkayanları, hacca gitmek isteyen vatandaşımızla dalga geçenleri bu vesile ile peygamber efendimize hakaret edenleri ve daha bir çok mütedeyyin insanlarımızın rencide edilişini elbette milletimiz unutmayacaktır.”

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler