Nasıl bir kent nasıl bir Trabzon

Şube Başkanı Semih Peker, oda üyelerine yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon'un yönetimine talip olan başkan ve ekibinin ilk aşamada, sorunların çözümüne katkı sağlayabilecek donanım ve deneyime sahip olması gerektiğini belirtti. İkinc

Nasıl bir kent nasıl bir Trabzon

Şube Başkanı Semih Peker, oda üyelerine yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon'un yönetimine talip olan başkan ve ekibinin ilk aşamada, sorunların çözümüne katkı sağlayabilecek donanım ve deneyime sahip olması gerektiğini belirtti.

İkinci aşamada ise oluşturulacak olan çalışma sisteminin verimliliğinin geldiğini ifade eden Peker, ''Şehrimizin yönetiminde görev almak isteyen belediye başkan ve belediye encümen üyelerinin iyi şeyler yapmak niyetiyle hareket ettikleri bir gerçektir. Ancak burada yapılması gereken en donanımlı, en deneyimli ve en verimli ekibi kurabilmektir. Böyle bir ekip kurulmaması halinde şehrimizin zaman ve kaynak kaybedeceği doğal bir sonuçtur'' dedi.

İlk iki aşamanın doğru geçilmesinin ardından üçüncü aşamada çok kapsamlı istişare ortamının oluşturulması halinde, gelişmiş metropollerin başarılarını aynı sürelerde Trabzon'da da görmenin mümkün olacağını kaydeden Peker, ''Aksi halde, şehrimiz zaman ve kaynak kaybetmiş olacaktır. İstişare ve ortak akıl oluşturulmadan kısa sürede hayata geçirilmeye çalışılan çözümler, yıllar sonra yık-yap gibi zaman ve para kaybı ile sonuçlanan bedelleri halkımıza ödetmektedir'' diye konuştu.

Adayların, özellikle her kesimin fikrini alması gerektiğini dile getiren Peker, şunları söyledi:
''Şehrimizde yapılması düşünülen hizmetlerin, yapım aşamasına girmeden meslek odaları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, toplum kanaat önderleri, halk konseyleri gibi unsurlar ile küçük çözüm şuraları hayata geçirilmelidir. Bu şuralar ile istişare çok geniş tutulup maksimum tartışma-minimum hata ile sonuca gidileceği unutulmamalıdır. Biz, Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak gerek mesleki gerekse sosyal alanlarda uzun süredir yaptığımız kapsamlı çalışmaları bu şekilde oluşturulacak istişare ortamı olan çözüm şuralarına sunmayı, topluma karşı sorumluluğumuzun gereği olarak kabul etmekteyiz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel