Muhtarlardan Gümrükçüoğlu'na teşekkür

Trabzon’un en önemli ulaşım arterlerinden biri olan Erdoğdu Yolu’nun yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor.Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ‘61 proje’ vaadi içerisinde yer alan Erdoğdu Yolu 2014 yolu sonuna kadar tamamlanması plan

Muhtarlardan Gümrükçüoğlu'na teşekkür

Trabzon’un en önemli ulaşım arterlerinden biri olan Erdoğdu Yolu’nun yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ‘61 proje’ vaadi içerisinde yer alan Erdoğdu Yolu 2014 yolu sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Yol güzergâhı üzerinde bulunan mahalle muhtarları yolun hızlı bir şekilde yapılmasından dolayı oldukça memnun.

Çift gidiş geliş olarak yapımı devam eden Erdoğdu yolunun mahallelerinin ve bu yolu kullanan yaklaşık 25 merkez köyün değerini bire bir daha artıracağını kaydeden mahalle muhtarları yolun yapılmasında büyük emeği geçen Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ettiler. Atapark ile İsmetpaşa İlköğretim Okulu arasının geçici de olsa hizmete açılmasından dolayı trafikte büyük bir rahatlama meydana geldiğini kaydeden mahalle muhtarları büyük oranda tamamlanan Erdoğdu yolunda geriye kalan kamulaştırmaların bir an önce yapılarak, yolun bitirilmesini istediler.

Muhtarların hemen tümünün görüşü yılardan beri yapıldı yapılacak denen fakat bir türlü başlanamayan ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Belediye Başkanı seçilmesinden sonra projelendirilip yapımına başlanan Erdoğdu yolunun tamamlanması ile mahallelerinin değerinin bire bir artacağı. Yol güzergahı üzerinde bulunan 1 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Sayim Kantarcı, 2 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Mustafa Kaya, 3 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Ergün Memiş ve Soğuksu Mahalle Muhtarı Bekir Aktürk’ün Erdoğdu Yolu ve Belediyenin mahallerinde yaptıkları hizmetler ve Belediyeden beklentilerini ortaya koyan görüşlerini aldık. 

  
Memiş, Erdoğdu yolunun yapılması mahallemiz için çok büyük bir hizmettir
3 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Ergün Memiş Trabzon nüfusunun yaklaşık 3’te birinin Erdoğdu’da yaşadığını kaydederek, Erdoğdu’nun nüfusunun her geçen gün arttığını ve yapımı devam eden Erdoğdu yolunun önemine değindi. Muhtar Memiş, “Ahi Evren Hastanesi de Erdoğdu yolu güzergâhında bulunuyor. Günde en az 50 ambulans bu yoldan geçiyor. Erdoğdu yolunun yapılması mahallemiz için çok büyük bir hizmettir. Erdoğdu yolunu projesinin hayata geçirilmesi için büyük gayret sarf eden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğdu yolunda bazı gecikmeler olsa da yolun yüzde 70’inin tamamlandığını kaydeden Memiş, “Bunun yanında Kanuni Bulvarı da mahallemizden geçiyor ve bazı noktalarda Erdoğdu yolu ile çakışıyor. Daha önceki projede iki gidiş iki geliş olan Kanuni Bulvarı Trabzon Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun büyük gayretleri ile üç gidiş üç geliş haline getirildi ve yapımına başlandı. Bu proje Trabzon’u uçuracak. Erdoğdu yolunda Çataktan Huzurevi istikametine olan ve Kanuni Bulvarı ile çakışan bölümde henüz daha yıkımlara başlanılamadı. Bu alanında kamulaştırmalarının bir an önce yapılarak yolun yapımına başlanmasını talep ediyoruz. Aynı zamanda evleri kamulaştırma alanında olan vatandaşların da mağduriyetleri ortadan kalkacaktır” dedi.
3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Memiş, mahallesinin yüzde 50’sinin doğalgaz ile buluştuğunu kaydetti. Memiş, “Bunun yanında mahallemizdeki enerji hatları yere alınıyor. Bu da bizim için büyük bir hizmettir. Bu hizmetin mahallemiz ile buluşmasında Başkan Gümrükçüoğlu, Tedaş ve Aksa’nın da büyük gayretleri olmuştur.” dedi.

“Başkan Gümrükçüoğlu’nun Çamobada’ki askeri alanı Trabzon Belediyesi’ nin bünyesine alarak botanik parkı yapımı için projelendirmesi mahallemiz adına çok önemli bir hizmettir” şeklinde sözlerini sürdüren Memiş, “Köseoğlu Caddesi yeniden asfaltlandı. Bu mahallemiz adına çok büyük bir hizmettir. Karayollarına ait olan bu yol için belediyemiz büyük bir özveri göstermiştir ve yolu asfaltlamıştır. Mahallemize güzel bir gençlik merkezi kavuşturuyoruz. Gerekli imar düzenlemeleri yapıldı. Projesi hazırlandı ve ihale aşamasına getirildi ve inşallah yılbaşına kadar kazmayı vuracağız. Trabzon’da bulunan 42 mahalle içerisinde ilk olarak mahallemizde halka açık otopark yayılmıştır. 30 araçlık otoparkımız ücretsiz olarak vatandaşlarımıza hizmet veriyor.” İfadelerini kullandı.

Belediyeden taleplerini de sıralayan Memiş, “Teleferik projesinin Çamoba Botanik Parkı’na kadar uzatılmasını talep ediyoruz. Böylece mahallemiz daha çok turist çekecektir. Ayrıca mahallemize vatandaşlarımızın spor yapmalarını ve sporcuların faydalanması için semt sahası istiyoruz” görüşlerine yer verdi.

Kaya, Erdoğdu yolunun tamamlanması ile trafik de vatandaşımız da rahatlayacak

2 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaya ise Erdoğdu yolunun yapılmasında büyük emeği olan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Kaya, “Erdoğdu yolu ve Kanuni Bulvarı’nın tamamlanması ile birlikte vatandaşımız büyük oranda rahatlayacaktır. Erdoğdu Mahallesi daha cazip hale gelecektir. Bu projelerin gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan Başkan Gümrükçüoğlu’na ve Karayollarına teşekkür ediyorum” dedi.

Mahallesi adına Belediyeden ne istemişse aldıklarını kaydeden Muhtar Kaya, 30 binin üzerinde nüfusu olan fakat bir camisi olmayan 2 nolu Erdoğdu Mahallesine caminin kazandırılması için gerekli çalışmaları Belediye ile sürdürdüklerini kaydetti. Kaya, “Cami için arsa yok. Kanuni Bulvarı’nın güzergâhı üzerinde bulunan sağlık ocağının yıkılmasının ardından geriye kalan bölümde bir cami yapılması için Başkan Yardımcımız Cengiz Çokal ile bir ön çalışma yaptık. İnşallah bu gerçekleşir.” diye konuştu.

Kantarcı, Erdoğdu Yolu ile Mahallemizin değeri bire bir daha artıyor

1 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Sayim Kantarcı ise Erdoğdu yolunun Trabzon’un en işlek yolarından biri olduğunu kaydederek yolun genişlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kantarcı, yolun genişletmesini de hemen hemen başardıklarını kaydederek, “Yolumuz çift şerit halinde çok güzel oluyor. Çalışmalar biraz daha hızlandırılırsa daha iyi olacak. Yol güzergâhındaki aydınlatmasının da bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Erdoğdu yolunda Atapark ile İsmetpaşa İlköğretim Okulu arasının geçici olarak trafiğe açılması bile büyük bir rahatlama sağladı. Bu yolun Trabzon’a kazandırılmasında Başbakanımıza ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yol mahallemizin değerini bire bir daha artırıyor.” dedi.

Mahallesinde altyapı anlamında bazı eksiklerin olduğunu kaydeden Kantarcı, “  Doğalgaz geldi ama daha evlere verilmedi. Belediyenin cenaze ve mezarlık hizmetlerinden son derece memnunun. Fen işleri anlamında istediğimizi de alıyoruz. Başkanımızdan mahallemize daha fazla ilgi göstermesinin istiyorum”  ifadelerini kulandı.

Aktürk, Erdoğdu Yolu Trabzon’un can damarıdır

Soğuksu Mahallesi Muhtarı Bekir Aktürk Erdoğdu yolunun Trabzon’un can damarı olduğunu kaydederek, “Erdoğdu yolu 25 merkez köye ulaşımın sağlandığı önemli grup yolarından biridir. Zaten Büyükşehirle birlikte bu köylerde mahalle oluyor. Erdoğdu yolu bittiği zaman her zaman bir söylemim vardır, ‘Soğuksu Trabzon’un Çankaya’sıdır’diye. Erdoğdu yolu da Kuzeyden güneye açılan Trabzon’un can damarıdır. Yolun tamamlanması ile birlikte bu can damarı rahatlamış olacak. Trafik ve ulaşım rahatlayacaktır. Başkan Gümrükçüoğlu ile birlikte Trabzon’da yol ve dönüşüm projeleri hızlandırıldı. Hükümetin de katıları oldu ve olmaya da devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Mahallemizde yoğun inşaat yapım çalışmaları olduğunu kaydeden Aktürk, “ Yol ve altyapı çalışmaları belediyemiz tarafından son sürat yapılmaktadır. Mahallemizde tek bir noksanımız var o da doğalgaz. Doğalgaz geldiği zaman hiçbir sıkıntımız kalmamış olacak.” Şeklinde konuştu
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel