"Mobilyacılık Trabzon'da yeniden yükselmeli"

Mobilya imalatının Trabzon'un ticaretinde önemli bir payı olduğunu ifade eden TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu mobilya sektörünün canlı tutulması gerektiğine işaret etti. Bu amaçla kurulan Mobilyacı İş Adamları Derneği'ni kutladı.Trabzon Mobilyacı İşada

"Mobilyacılık Trabzon'da yeniden yükselmeli"

Mobilya imalatının Trabzon'un ticaretinde önemli bir payı olduğunu ifade eden TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu mobilya sektörünün canlı tutulması gerektiğine işaret etti. Bu amaçla kurulan Mobilyacı İş Adamları Derneği'ni kutladı.

Trabzon Mobilyacı İşadamları Derneği Başkanı Alper Bektaş ve beraberinde yönetim kurulu heyeti ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret ederek mobilya sektöründe yapılacak çalışmalarla hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
 
MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ TRABZON'DA YENİDEN YÜKSELTMEK İSTİYORUZ

Mobilyacı İş Adamları Derneği'ni Trabzon'da yeni kurduklarını belirten Başkan Alper Bektaş amaçlarının aynı sektörde faaliyette bulunan iş adamlarının mobilya sektörüne yönelik olarak eğitim, üretim, pazarlama alanlarında işbirliklerini geliştirmek olduğunu aktardı. Bu kapsamda Akçaabat OSB'de mobilya üretimi öngördüklerini, Kalkınma Ajansı desteklerinden sektör olarak yararlanmak istediklerini belirtti. TTSO'nun da bu girişimlerde mobilya sektörüne destek vermesini isteyen Bektaş, "Mobilya sektöründe yeniden Trabzon'u yükseltmek istiyoruz."dedi.

 MOBİLYA İMALATI SEKTÖRÜNÜN CANLI TUTULMASI BÖLGE TİCARETİ İÇİN ÖNEMLİDİR

Görüşmede konuşan Başkan M.Suat Hacısalihoğlu Trabzon'da mobilya sektörünün canlı tutulması gerektiğine işaret ederek bölgemizde geçmişi bulunan çok önemli sektörlerden biri olduğunu, istihdam ve ekonomik katma değer yarattığına dikkat çekti.

MOBİLYA İMALATCILARI BİRLEŞEREK GÜÇLÜ BİR ŞİRKET YARATMALIDIR

Bölge ticareti acısından önem taşıyan mobilya sektöründe ortak üretim merkezi kurulmasının gerekliliğine değinen Hacısalihoğlu komşu ülkelerde mobilya sektöründe ciddi bir pazar bulunduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hacısalihoğlu, " Komşu pazarlarda mobilya sektöründe gerekli payımızı almalıyız. Bunun için sektördeki üyelerimizin birleşerek güçlü şirketler ve markalar yaratmasını oda olarak destekliyoruz."dedi.

AKÇAABAT OSB DE BÜYÜK BİR YATIRIM GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ

Hacısalihoğlu, Akçaabat (Şinik) Organize Sanayi Bölgesi'nin de 2014 yılında tamamlanacağını kaydederek burada mobilya sektörünün birleşerek güçlü bir firma kurmasında fayda olduğunu aktardı. Bölgenin mobilya sektöründe yeniden bir üretim merkezi haline gelmesinin destekleneceğini  bildirdi.

SEKTÖRÜ HAREKETLENDİRECEK PROJELERE DESTEK OLURUZ


TTSO olarak mobilya sektörü için ciddi çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade ederek Kalkınma Ajansı tarafından açılan imalat sektörü desteklerinden de sektörün yararlanabileceğini vurguladı. Mobilya sektörünün proje üretmesi gerektiğini, ortaklık ve işbirliklerine sağlanan hibe desteklerden yararlanabileceğini vurguladı. Bu kapsamda Kalkınma Bakanlığı'na Trabzon'un sunduğu Lojistik Merkez ve Biyo Teknoloji Merkezi projeleri bulunduğunu anımsatan Hacısalihoğlu, mobilya sektörünü hareketlendirecek bir projenin de hazırlanmasında fayda olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel