Miniklerin gönlünden coşanlar

Prof. İhsan Koz İlköğretim Okulu idarecileri ve okul aile birliği tarafından gerçekleştirilen kampanya kapsamında toplanan kitap, giysi, kırtasiye malzemesi ve oyuncaklar, Muş merkezde kardeş seçilen Körpeağaç İlköğretim Okulu, Sungu 75. Yıl Vakıfbank Yat

Miniklerin gönlünden coşanlar

Prof. İhsan Koz İlköğretim Okulu idarecileri ve okul aile birliği tarafından gerçekleştirilen kampanya kapsamında toplanan kitap, giysi, kırtasiye malzemesi ve oyuncaklar, Muş merkezde kardeş seçilen Körpeağaç İlköğretim Okulu, Sungu 75. Yıl Vakıfbank Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Alparslan Kız Yatılı Bölge Okuluna gönderildi.

Okul Müdürü Hasan Hayrettin Efendioğlu, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında okullarına Muş ve Siirt'ten 90 öğrencinin geldiğini belirtti.

Projenin devamı kapsamında Muş'taki Körpeağaç İlköğretim Okulu ile Sungu 75. Yıl Vakıfbank Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu kardeş okul seçtiklerini ifade eden Efendioğlu,

''Ayrıca Alparslan Kız Yatılı Bölge Okuluna da yardım etmeye çalışıyoruz. Velilerimizin de desteğiyle başlattığımız kampanya çerçevesinde kısa sürede giyecek, kırtasiye malzemesi, oyuncaklardan oluşan çok sayıda malzeme topladık. Öğrencilerimiz ve velileri kampanyaya gönülden destek verdiler'' dedi.

Yapılan çalışmanın temel amacının, öğrencilerin kardeşlik duygularının pekişmesini sağlamak olduğunu anlatan Efendioğlu, ''Bu tür etkinliklerin ülkemizin farklı yörelerinde yetişen çocuklarımızın birbirlerini tanıma ve yardımlaşma duygusunu geliştireceğine inanıyoruz'' diye konuştu.

Yardım kampanyasını koordine eden öğretmen Emin Bektaş ise çocukların kampanyaya büyük ilgi gösterdiklerini, özellikle ana sınıfındaki öğrencilerin akranlarına göndermek için ellerinde oyuncaklarıyla okula geldiklerini anlattı.

Öğrencilerin bazılarının bir oyuncak, bazılarının ise kitapla yardımda bulunduklarını belirten Bektaş, ''Öğrencilerimize yardımın az ya da çok olmasından ziyade, düşünülerek hayata geçirilmesinin önemini öğretmeye çalışıyoruz. Ayrıca Muş'taki çocuklarımıza da farklı bölgelerde yaşayan akranları tarafından unutulmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Türkiye'mizin farklı bölgelerindeki öğretmen, öğrenci ile veliler arasında kardeşliği pekiştirmek, yardımlaşmayı yaymak, kaynaşmayı sağlamak ve gönül köprüsü kurmayı amaçlıyoruz'' dedi.

-ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİ, AKRANLARINA BEBEK VE ARABA GÖNDERDİLER-

Okulun ana sınıfında eğitim alan minik öğrenciler ise Muş'taki ilköğretim okullarında eğitim alan arkadaşlarına bebek ve araba gibi çeşitli hediyeler gönderdi.
Ellerindeki oyuncaklarla okula gelen öğrenciler, oyuncaklarını öğretmenlerinin hazırladıkları poşetlere koyarak arkadaşlarına yolladı.
Öğrenciler, hazırladıkları yardımların arasına, Muş'taki arkadaşlarını ne kadar sevdiklerini ve onlara yardımcı olmak istediklerini anlattıkları mektuplar da koydu.

-''ÜŞÜMESİNLER DİYE MONT GÖNDERDİM''-

Okulun 5. sınıf öğrencilerinden Büşra Bakırhan, Muş'taki arkadaşlarına 'üşümesinler' diye montlarından birini gönderdiğini belirterek, ''Ben onları çok seviyorum. Onların da bizler gibi iyi şartlarda okumalarını istiyorum. Onların üzülmesini, mutsuz olmalarını istemiyorum. Uzakta olsalar bile kalbimiz, gönlümüz onlarla. Umarım gönderdiğimiz hediyeleri beğenirler. Paketleri açtıklarında yaşayacakları mutluluğu biz de burada hissedip, yaşayacağız. Hediyelerimizi güle güle kullansınlar'' diye konuştu.

Öğrencilerden Burcu Kenanoğlu ise Muş'taki arkadaşlarının gönderilen hediyeleri beğenmelerini dileyerek, şunları söyledi:

''Hediyeleri aldıklarında yüzlerindeki ışıltıyı ve gülücükleri görmek isterdim. Onların sevincini hayal edip sevinçlerine ortak oluyorum. Kardeş okulumuzu ziyaret etmeyi çok istiyorum. Muş'u merak ediyorum, fakat uzak. Muş'ta bir sürü kardeşim var. Dünya kardeşlerle daha güzel ve daha huzurlu.''
Öğrenciler ve okul aile birliği üyeleri, hazırlanan paketlerin kargo aracına taşınmasına yardım ederek malzemeleri Muş'a gönderdi. Toplanan eşyaların kargo ücreti ise Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel