MHP'den Rize çıkarması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, dokuz milletvekili ile geldiği Rize’de esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ayhan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündemle ilgili konuları değerlendirdi. Ayhan, “Hükümet, Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konfer

MHP'den Rize çıkarması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, dokuz milletvekili ile geldiği Rize’de esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ayhan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündemle ilgili konuları değerlendirdi. Ayhan, “Hükümet, Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı bildirgesini kabul etmiş ve bildirideki hususlara boyun eğmiştir. Bildiride hükümetin Kürt hareketine paralel, aynı ciddiyet ile hareket etmesi gerektiği belirtilmektedir. Hükümetin halen kullanmakta olduğu dil ve üsluptan kaygı duyuyorlar.

'Yeni karakol yapılmasın' diyorlar. 'Yeni korucu alınmasın' diyorlar. Askerlerin birliklerinden dışarı çıkmasını istemiyorlar. Bu olayların kamuoyunda güven yitimine sebep olduğunu söylüyorlar. Hükümetin ve AKP’nin samimiyetinin sorgulandığını söylüyorlar. Hükümetin bu olayları derhal sonlandırmasını istiyorlar. Bu talep ve sözlere karşı AKP’den hiçbir tepki çıkmıyor. Adeta kabullenmiş vaziyetteler. Abdullah Öcalan’ın çözüm sürecinin sağlıklı işlemesi için serbest kalması gerektiğini söylüyorlar. Özerklikten, bağımsızlıktan ve federasyondan bahsediyorlar. Kürdistan’ın statüsü olmadan çözüm de olmayacağını söylüyorlar. Kamu kaynakları pozitif ayrımcılık gereği oraya aktarılacakmış. Uluslararası örgütler ve devletler PKK’yı terör örgütü olarak tanımayacakmış. AKP bu konuda dilsiz mi yoksa peşinen kabullenmiş mi? AKP bunca hakaret ve tavize rağmen PKK’ya neden tahammül göstermektedir? Neden kendini PKK’ya mahkum etmektedir?” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler