Metrekareye 205 kg yağmur düştü

Samsun’un Atakum ilçesinde meydana gelen selde metrekareye 205 kg yağmur düştüğü belirlendi.Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada, “7 Ağust

Metrekareye 205 kg yağmur düştü

Samsun’un Atakum ilçesinde meydana gelen selde metrekareye 205 kg yağmur düştüğü belirlendi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada, “7 Ağustos gecesi saat 23.30 sıralarında başlayan yağmur Samsun’un Atakum ilçesinde etkili oldu. Özellikle sabah 05.00’ten itibaren yağmur şiddetini artırması neticesinde, bölgede bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Şu anda bütün birimlerimiz ortak çalışma anlayışı içinde müdahale ediyor. Can kaybı yok. Su basan eş yeri ve evlerle ilgili hasar tespit komisyonu oluşturuldu ve alana inildi. Önemli olan bundan sonraki sürekçe yapılması gereken çalışmaları, ilgili kurumlarla iş birliği içinde sürdürmek. Geçen yıl yaşanan afette su miktarı metrekareye 118 kg/m2 idi. Bugün gelen suya baktığımızda 205 kg/m2. Neredeyse geçen yıl gelen suyun iki katı yağmur yağdı. Ancak geçen yıl yapılan alt yapı çalışmaları nedeniyle, geçen yıldan daha az bir hasarla bu yılı geçiştirmiş olduk” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise küresel ısınmanın etkilerinin görüldüğünü vurguladı. Yılmaz, “Gece saat 23.30 sıralarında başlayan, sabah saat 06.00 sıralarında etkisini artıran yağmur, şiddetli şekilde etkili oldu. Geçen sene 118 kg/m2 olan yağış bu defa 205 kg/m2’ye dönüştü. Bu yağış da tabii etrafa yayıldı ve böyle tahribat oldu. Sorunları aşacağız. Şimdi yara sarıyoruz. Cana geleceğine mala gelsin. Mala gelenin nasılsa telafisi var. Bize, 500’e yakın şikayet geldi. ‘Bodrum katta su baskını var’ diye. Ama bunların 250-300 tanesinin çok etkili olduğunu tahmin ediyorum” diye konuştu.

“Allah daha beterinden esirgesin” diyen Başkan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Küresel ısınmanın sonuçlarının halka anlatılması lazım. Bodrum katlarda oturulmaması, normal kotların altında konut ve iş yeri açmamak gerekir. Her defasında sel, doğa bize diyor ki, ‘Ne olur benim kanunlarımla mücadele etmeyin, benim ortaya koyduğum düzene saygılı olun. Benim ortaya koyduğum bu düzenin gereği olan mühendislik hesaplarını yapın ve sistemini kurun.’ Biz de aslında bunu anlatmaya çalışıyoruz. Dilerim çok kısa bir süre içinde bu standardın, küresel ısınmanın ortaya koyduğu bu yağış değerlerine uygun sistemleri yaparız. Her defasında böyle maddi ve manevi bedeller ödememiş oluruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler