Meclis DTM'den hakkını istedi

İl Genel Meclisi DTM (Dünya Ticaret Merkezi) yönetiminin her sermaye arttırımında sözleşme ve protokol gereği İl Özel İdaresi'nden ücret talebi hakkı olmadığına karar verdi. DTM'nin 1 milyar 45 milyon YTL'lik sermaye arttırım farkı ödeyin talebini red ett

Meclis DTM'den hakkını istedi


İl Genel Meclisi DTM (Dünya Ticaret Merkezi) yönetiminin her sermaye arttırımında sözleşme ve protokol gereği İl Özel İdaresi'nden ücret talebi hakkı olmadığına karar verdi. DTM'nin 1 milyar 45 milyon YTL'lik sermaye arttırım farkı ödeyin talebini red etti..

Trabzon İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısında DTM'nin hisse arttırımı ile ilgili kararı % 38'lik hissesi ile şirkete ortak olan İl Genel Meclisi tarafından kabul edildi. Meclisin Plan Bütçe Komisyonunun hazırladığı raporda DTM'nin kurulması esnasında arazinin İl Özel İdaresi tarafından şirkete bağışlandığını bu bağış karşılığında % 38'lik hissedar olduğu belirtildi.

 Raporu hazırlayan meclis Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hayati Yavuz, DTM'nin sözleşme ve protokollerinde şirketin sermaye arttırımı ile ilgili taleplerinde Özel İdare'nin hisselerinin değerinin hiç düşmeyeceğine dair amir hüküm olduğunu belirterek, "Geçmişte yapılan sermaye arttırımlarında protokolün bu hükmünün uygulanmadığına dikkat çekti ve DTM yönetiminin Özel İdare'den istediği 1 milyar 45 milyon YTL'lik sermaye arttırımı talebini kabul etmedi. Yavuz “DTM Yönetimi sözleşmelerden ve protokolden doğan İl Özel İdaresi'nin hakkını küçültmek gibi bir girişim içerisinde bulunamaz, hukukçularımız konuyu inceliyor, bu konuda Özel İdare'nin hakkının korunmasında kararlıyız” dedi..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel