Lazca dersine ilgi beklenenin altında

Yoğun talepler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli dersler arasına alınan Lazca Rize’de beklenilenin altında ilgili gördü.Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım’dan konu ile ilgili alınan bilgiye göre, Rize’de sadece 82 öğrenci seçmeli

Lazca dersine ilgi beklenenin altında

Yoğun talepler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli dersler arasına alınan Lazca Rize’de beklenilenin altında ilgili gördü.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım’dan konu ile ilgili alınan bilgiye göre, Rize’de sadece 82 öğrenci seçmeli dersler arasından Lazca’yı tercih etti. Yıldırım açıklamasında, “Bu yıl için de Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığınca alınan kararla, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yaşayan diller ve lehçeler dersinin kapsamına Lazca’nın da alındı. Bu dersin yeni eğitim-öğretim yılında 5. sınıftan başlamak üzere ortaokullarda okutulmaya başlandı.

Bu ders sadece Fındıklı İlçemizde talep görürken, Aksu Atatürk Ortaokulu'ndan 35, Muammer Çiçekoğlu Ortaokulu'ndan da 47 olmak üzere müracaat eden 82 öğrencimize haftada dört saat seçmeli dersler kapsamında Lazca eğitim veriliyor. Öğrenciler, bu ders sayesinde yazma becerisini geliştirirken bir yandan da Lazca’yı anlaşılır ve akıcı bir şekilde konuşmayı öğrenecek. Talep gelmesi durumunda Lazca eğitim için halk eğitim merkezleri bünyesinde kurslar da açmayı planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel