Kurtarma çalışmaları sürüyor

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Ağrı dağına tırmanırken 3 bin 800 metrede mahsur kalan Hakan Ersan'ı kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Vali Karahisarlı, "Dağcıyı kurtarma çalışmalarımız sürüyor. Helikopterle 3 bin 800 metreye, 1 doktor ve b

Kurtarma çalışmaları sürüyor
Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Ağrı dağına tırmanırken 3 bin 800 metrede mahsur kalan Hakan Ersan'ı kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Vali Karahisarlı, "Dağcıyı kurtarma çalışmalarımız sürüyor. Helikopterle 3 bin 800 metreye, 1 doktor ve beraberinde 4 dağcı ve tıbbi malzeme bırakıldı." dedi.

Olay hakkında da bilgi veren Vali Karahisarlı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Hakan Ersan'ın, 4 gün önce 8 kişilik dağcı grubuyla, Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafından tırmanışa geçtiğini, ancak 4 bin 100 metrede Yüksek irtifadan (Rakım Yüksekliği) dolayı rahatsızlandığını söyledi.

Genç dağcıyı bulunduğu yerden kurtarmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Karahisarlı, İl Jandarma Komutanı Ernail Keleş ile birlikte 2 bin 100 metrede bulunan Korhan Yaylası'na giderek, durumu yakından takip ettiğini söyledi. Karahisarlı şöyle konuştu: ''Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Helikopterle 3 bin 800 metreye tıbbi malzeme ve 1 doktordan oluşan 5 kişilik bir ekip indirildi. Kurtarma çalışmalarına Türkiye Dağcılık Federasyonu kurtarma ekibiyle, Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri de katılacak." dedi.


Bu arada, Ağrı Dağı'na tırmanan 8 kişilik dağcı ekibin eğitmeni olan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Araştırma Görevlisi Murat Eray Korkmaz da Trabzonlu dağcılara telsizle ulaşıldığını ve durumlarının iyi olduğunu aktardı.

Murat Eray Korkmaz, Hakan Ersan İsimli dağcının 4100 metrede yüksek irtifadan dolayı rahatsızlandığını ve bunun üzerine dağcının bulunduğu yerden 150 -200 metre daha aşağıya getirildiğini, fakat havanın kötüleşmesinden sonra grubun bulundukları yükseklikte kamp yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Dağcıların yardım istemesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı ve Iğdır Valiliği'nin yardımıyla sağlanan askeri helikopterle dağcıların bulunduğu noktaya 2 defa sorti yapıldığını ancak hava şartlarının elverişsizliğinden dolayı kampa ulaşılamadığını ifade etti. Korkmaz, 3. denemede içinde 1 doktorun da yer aldığı 5 kişilik bir yardım ekibinin 3800 Metre'ye bırakıldığını ve önümüzdeki birkaç saat içerisinde o ekibin kampa ulaşacağını tahmin ettiklerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel