Kurbanlıklara kemençe müziği

Giresun'da besicilik yapan Gültekin Uyanık, ahıra kurduğu sistemle, daha az yem tüketmeleri ve daha çok kilo almaları için kurbanlıklarına kemençe müziği dinletiyor. Gültekin Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Akıncı köyündeki mandıra

Kurbanlıklara kemençe müziği
Giresun'da besicilik yapan Gültekin Uyanık, ahıra kurduğu sistemle, daha az yem tüketmeleri ve daha çok kilo almaları için kurbanlıklarına kemençe müziği dinletiyor.

Gültekin Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Akıncı köyündeki mandırasında ailesiyle birlikte 8 yıldır büyükbaş hayvan besiciliği yaptığını söyledi.

Mandırasında 50 dolayında büyükbaş hayvan bulunduğunu ve bunun büyük kısmını Kurban Bayramı'nda satmayı planladığını anlatan Uyanık, ''Yöremizde hayvancılık gelişmiş değil. Dolayısıyla bu konuda yeterli bilgim yoktu. Bunun üzerine sürekli internette hayvancılık üzerine yazılar ve haberler okunmaya başladım. Bir haberde müziğin hayvanları olumlu etkilediğini ve sakinleştirdiğini okudum. Bunun üzerine mandırada müzik yayını yapan bir düzenek oluşturdum''dedi.

Yaklaşık 5 yıldır mandırada hayvanlarına, kemençe ağırlıklı olmak üzere yöresel müzik dinlettiğini anlatan Uyanık, şunları söyledi:

''Mandıranın orta yerinin tavan kısmında VCD ve kolonlardan oluşan müzik sistemim bulunuyor. Sabah ve akşam olmak üzere günde 4 saat hayvanlara müzik dinletiyorum. Bunun sonucu hayvanların yem tüketimi azaldı. Stresten uzaklaştıkları ve az hareket etmeye başladıkları için hızlı kilo aldılar. Et verimim de arttı. Bunu duyan bazı vatandaşlarımız buraya gelerek benden bilgiler alıyor. Bu durum bazılarının hoşuna gidiyor, bazıları örnek alıyor. Ben kurduğum bu sistemden oldukça memnunum.''

Uyanık, yörede bu sistemi sadece kendisinin uyguladığını, diğer hayvan yetiştiricilerine de bu sistemi tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel