Kurbanlıklar yok satıyor

İlkadım ilçesine kurulan Çatalarmut hayvan pazarı satış yeri, başta İlkadım ilçesinden olmak üzere çevre ilçeler ve illerden de yoğun bir talep görüyor.Bayrama sayılı günler kala pek çok satıcı, hayvan satışlarını tamamladığını ‘Bitti’ yazılarıyla belirti

Kurbanlıklar yok satıyor

İlkadım ilçesine kurulan Çatalarmut hayvan pazarı satış yeri, başta İlkadım ilçesinden olmak üzere çevre ilçeler ve illerden de yoğun bir talep görüyor.

Bayrama sayılı günler kala pek çok satıcı, hayvan satışlarını tamamladığını ‘Bitti’ yazılarıyla belirtirken, kurbanlıkları henüz bitmeyen tüccarların satış yerlerinde ise sıkı pazarlıklar sürüyor. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 2 bin TL ile 7 bin TL, küçükbaş hayvanların ise 500 TL ile bin TL arasında değişen fiyatlarda satışını yapan besiciler, hallerinden bir hayli memnun gözüktü.

Besiciler ellerindeki kurbanlık hayvanların yüzde 90’ını sattıklarını belirterek, kurbanlık alacak vatandaşları da acele etmeleri konusunda uyardı. Elinde sadece 3 kurbanlığın kaldığını belirten hayvan satıcısı Kazım Özdemir, “Kurbanlık alacak olan vatandaşlarımız kurban alımını arife gününe bırakırsa burada kurban kalmayabilir. Onun için biran önce gelmeli ve kurbanını almalı. Tezgahımıza gelen vatandaşları da eli boş göndermemeyi amaçlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel