Kurban pazarında sahte para uyarısı

 Rize'nin Çayeli ilçesinde Kaymakam Turgay Ünsal ve Çayeli İlçe Emniyet Müdürü Ömer Yıldız, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, ilçede kurulan hayvan pazarını denetledi.Çayeli’nde kurulan çevre il ve ilçelerden alıcı ve satıcıların oldukça yoğun ilgi gösterdi

Kurban pazarında sahte para uyarısı

 Rize'nin Çayeli ilçesinde Kaymakam Turgay Ünsal ve Çayeli İlçe Emniyet Müdürü Ömer Yıldız, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, ilçede kurulan hayvan pazarını denetledi.

Çayeli’nde kurulan çevre il ve ilçelerden alıcı ve satıcıların oldukça yoğun ilgi gösterdiği hayvan pazarında incelemelerde bulunan Ünsal, vatandaşları hırsızlık, dolandırıcılık ve hayvan alım satımında kullanılan sahte ve değeri olmayan paralara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Kaymakam Ünsal, daha sonra büyükbaş hayvan sahipleriyle sohbet ederek, alım-satım fiyatları ve piyasa hakkında bilgiler aldı. Pazarda bulunan hayvanların kulak küpelerinin bulunup bulunmadığını da kontrol eden Ünsal, kurbanlık hayvan alan vatandaşlara kulak küpesi ve hayvan kimlik belgesi bulunmayan hayvanları almamaları konusunda uyarıda bulundu. Pazar kontrollerinin bayram öncesi ve bayram süresince İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce görevlendirilen veteriner hekimlerce yürütüleceğini vurguladı.

Çayeli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçenin Hassadıklar mahallesinde kurulan hayvan pazarında sahte para konusunda bilgilendirme yaptı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Salih Çiçek, “Hayvan sahiplerine cebinden 2 adet 50 TL ve 1 adet 20 TL çıkarıp, güvenlik özelliği bulunan yerleri göstererek sahte olup olmadığını anlattı. Hayvan sahiplerinin emeklerinin boşa gitmemesi için sahte para konusunda dikkatli olmalarını isteyen Asayiş Büro Amiri Çiçek, “Mutlaka, hayvan sahipleri müşterilerini pazarlıktan sonra ikramlarını yapıp, dinlendirdiği sırada aldıkları parayı kontrol etmeli. Güvenlik özelliklerini elle ve gözle kontrol edip, öyle ceplerine koymalı. Ekiplerimiz, Kurban Bayramı’na kadar hayvan pazarlarında sahte para denetimleri yapacaklar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler