KTܒde ilginç eylem

KTÜ öğrenci kolektifi Kadın Atölyesi, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladıkları bazı projelerin rektörlük tarafından engellendiği iddiasıyla rektörlük önünde oturma eylemi yaptılar. Öğrencilerden bir tanesi ise protesto amaçlı yanında getirdiği şiş

KTܒde ilginç eylem

KTÜ öğrenci kolektifi Kadın Atölyesi, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladıkları bazı projelerin rektörlük tarafından engellendiği iddiasıyla rektörlük önünde oturma eylemi yaptılar. Öğrencilerden bir tanesi ise protesto amaçlı yanında getirdiği şiş ve yün iple elişi yaptı.



KTÜ'de bugün ilginç bir eylem vardı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla KTÜ Öğrenci Kolektifi Kadın Atölyesi, içinde konser, panel, tiyatronun olduğu bir takım etkinliklerin rektörlük tarafından engellendiği iddiasıyla bir eylem düzenledi.
Havanın soğuk ve yağmurlu olmasına aldırmayan 7 öğrenci Rektörlük Binası önünde oturma eylemi yaptılar. Öğrencilerden bir tanesi de yanında getirdiği yün ve iple eylem boyunca elişi yaparak rektörlüğün tutumunu protesto etti, "Yapacak başka şey kalmadı ben de elişi örüyorum" dedi.

Kolektif adına açıklama yapan bir öğrenci, üniversite salonlarını kullanmak için salonların programına uyması açısından önceden yer almaları gerektiğini ifade etti. 4 hafta önce konuyu görüşmek için Rektör İbrahim Özen'den talepte bulunduklarını ancak konuya dair verdikleri dilekçelerinde değerlendirilmeye alınmadığını ifade etti.

Öğrenciler taleplerinin değerlendirilmemesi halinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kadar hergün rektörlük önünde bir kaç saat oturacaklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel