KTÜ'de hemşirelik kursu

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu" Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde başladı. Prof. Dr. Aydın İnal Anfisi'nde düzenlenen kursun açılışında bir konuşma yapan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi

KTÜ'de hemşirelik kursu

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu" Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde başladı.

Prof. Dr. Aydın İnal Anfisi'nde düzenlenen kursun açılışında bir konuşma yapan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kursun doğrudan hasta hizmeti kalitesini artıracağını söyledi. Sağlık Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen kursla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Özlü “Şu an burada ikinci kursumuzu açıyoruz. 3 aşamadan oluşan kursun sonuncusu Aralık ve Ocak aylarında yapılacak olup 2 ay sürecek. Bizimle birlikte 18 ilde ve 38 merkezde toplam 528 hemşire kursa katılacak. Karadeniz Bölgesi'nde bu kursun gerçekleştirildiği tek il, tek merkez ise biziz. Bu açıdan hastanemiz bu kursu verebilecek yeterlilikte, donanıma, ekipmana, alt yapıya sahip olduğu Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanması beni ve çalışma arkadaşlarımı mutlu etmiştir” dedi.

Hastanelerinin aynı zamanda bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğunu vurgulayan Özlü “Biz sadece sağlık hizmeti sunmakla değil, aynı zamanda hem hastalarımızın, hem halkımızın hem de sağlık çalışanlarının eğitimlerine katkıda bulunmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda bu kursun çok yararlı olacağını düşünüyorum. Düzenlenen kursa 3 ilden, 9 merkezden toplam 11 kursiyerimiz katılıyor. İki aylık eğitim hem uygulama hem de teorik olarak yapılacak. Bu kurs doğrudan hasta hizmetleri kalitesini artıracak, hasta güvenliğinin sağlanmasına yansıyacaktır. Toplumumuza ülkemize büyük artıları olacaktır” diye konuştu.

Prof. Dr. Tevfik Özlü, Farabi Hastanesi olarak 6 ayrı yoğun bakım üniteleri olduğunu ifade ederek “Bu açıdan bölgemizde en büyük referans ünitesiyiz, hastanesiyiz. Bu yoğun bakım ünitesinde hayatı zora girmiş, yaşam kavgası veren bir çok hastamız var. Hemşireler, çalışma arkadaşlarımız 24 saat kesintisiz gece gündüz hizmet vermektedir. Sağlık herkes için her şeyden önemlidir. Sağlığımız zora girdiğinde en yakınımız bile size gerektiği yardımı yapamaz, ancak yanı başınızda hiç tanımadığınız hemşire ile bir hekim sizin için gerekli olan her şeyi düşünür ve yapar. Böyle bir yardım karşılığı olmayan bir şeydir. Hiç bir şekilde bir hemşire bir hekimin hastaya verdiği hizmetin bedeli karşılığı olmaz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel