KTÜ'de gecikmeli protesto

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) bir grup öğrenci, yaptıkları basın açıklamasıyla 27. kuruluş yıldönümünde Yüksek Öğretim Kurulu'nu protesto etti. KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, YÖK'ün 27. kuruluş yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yapt

KTÜ'de gecikmeli protesto

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) bir grup öğrenci, yaptıkları basın açıklamasıyla 27. kuruluş yıldönümünde Yüksek Öğretim Kurulu'nu protesto etti.

KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, YÖK'ün 27. kuruluş yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamada, YÖK'ün kıskacında yönetilen üniversitelerin anti-demokratik, baskıcı ve bilimsellikten uzak kurumlar halinde varlığını sürdürdüğünü belirtilerek bugün de YÖK düzeninin aynı şekilde varlığını sürdürdüğü dile getirildi.

Üniversitelerle ilgili kararların alınmasında üniversite bileşenlerinin söz, yetki ve karar hakkına sahip olmasının şart olduğunun vurgulandığı açıklamada, üniversitelerin ancak bu durumda özerk ve demokratik kurumlara dönüşebileceği ifade edildi.

Basın açıklamasının ardından grup üyesi öğrenciler 'YÖK'e hayır, üniversiteler bizimdir' şeklinde sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel