KTÜ Farabi'de eylemler sürüyor !

 Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde işten çıkartılan 68 işçi için protestolar devam ediyor.  Acil Servis önünde toplanarak KTÜ yönetimi protesto eden işçiler ve Ses Trabzon Şubesi üyeleri ‘Siz tokken biz açız işimizi ge

KTÜ Farabi'de eylemler sürüyor !

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde işten çıkartılan 68 işçi için protestolar devam ediyor. 
 
Acil Servis önünde toplanarak KTÜ yönetimi protesto eden işçiler ve Ses Trabzon Şubesi üyeleri ‘Siz tokken biz açız işimizi geri istiyoruz’ yazılı pankartlarla birlikte basın açıklaması yaptılar.
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, “KTÜ’ deki direnişimize yeni bir halka daha ekledik ve bu gün itibariyle rektörlüğü yapmış olduğu hukuksuzluk konusunda uyarmak adına mail ve faks yağmuruna tutuyoruz” dedi.
 
81 ilin tüm KESK şubelerinden mailler ve fakslar gönderilmeye başlandığını belirten Pamuk, “Rektöre vicdanı olması gerektiğini hatırlatmak görevi elbette bizim değildir, ancak hukuki olarak yaptığı yanlışı hatırlatıp temsil ettiği kurumun daha büyük bedelle ödemesi engellemeye çalışıyoruz.
 
Bir an önce bu hukuki, yasal ve insani olmayan uygulamaya son vermeniz, gerek sendika, gerekse işten çıkartılan işçilerin temsilcileriyle görüşerek sorunun çözümüne yönelik adım atmanız, aksi taktirde yasalara karşı suç teşkil eden fiil nedeniyle suç duyurusundan, hakkınızda dava açılmasına kadar; işe geri dönme, yasal hakların geri alınması ve Taşeron çalışanların asıl işçi durumuna getirilmesi, kadrolu-güvenceli çalışma için mücadelemizin süreceğini bildirir, gereğini yerine getirmenizi dileriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel