KTÜ Farabi eylemi devam ediyor !

 Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde 1 Ocak itibariyle işten çıkarılan 100'e yakın işçi hastane önündeki eylemlerine devam etti.  Acil Servis önünde toplanan işçiler önce hastane yönetimi protesto etti sonrasında basın açıklaması yapt

KTÜ Farabi eylemi devam ediyor !

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde 1 Ocak itibariyle işten çıkarılan 100'e yakın işçi hastane önündeki eylemlerine devam etti. 
 
Acil Servis önünde toplanan işçiler önce hastane yönetimi protesto etti sonrasında basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Gülcan Öksüz, alın terleriyle çalıştıklarını işlerini geri istediklerini söyledi.
 
İşten çıkarılan gruba destek için gelen KESK, Eğitim Sen ve SES üyeleri ise, böyle bir uygulamanın asla kabul edilemeyeceğini belirtti.
 
Grup daha sonra, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ile görüşmek için Rektörlüğe girmek istedi ancak güvenlik güçleri tarafından içeri alınmayan grup sonrasında ses çıkarmayacaklarına dair söz verdikten sonra içeri alındı. Toplu halde rektörlüğe yürüyen grup arasından seçilen 5 kişi rektörlükteki yetkililerle görüşmek için içeri girdi ancak yetkililer bu kişilerle görüşmeyince grup eylemlerine devam etmek için KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servis önüne giderek eylemlerine devam ettiler.
 
Eylemde en çok ilgiyi 2,5 yaşındaki Ecrin Su ve annesi 26 yaşındaki Derya Burnaz çekerken, 21 yaşındaki Esra Keskin ise boşanmak üzere olduğu eşinden hastane önünde şiddet gördüğünü ancak kimsenin kendisine yardım etmediğini iddia etti. 5 yıldır hastane temizlik işçisi olarak çalıştığını kaydeden Esra Keskin, “1 oğlum var. İşten çıkarıldım ne yapacağım bilmiyorum. Kocamdan hastane önünde şiddet gördüm kimse burada gelip bana yardım etmedi. Başbakan’ımından destek bekliyorum. Ben oğlum için çalışmak zorundayım” dedi.
 
Öte yandan, eyleme bazı doktorlar ve üniformalı ilköğretim öğrencilerinin destek verdiği gözlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler