KTÜ'de SGK yolsuzluğu oldu

Kalbur, işten çıkarılan işçilerle bir araya gelerek, yarın yapılacak rektörlük seçimlerinde Süleyman Baykal’ın yanında olmayacaklarını kaydetti.

KTÜ'de SGK yolsuzluğu oldu
Haber61 – Haber Servisi – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)’de 31 Aralık 2012 tarihinde, tasarruf tedbirleri kapsamında işten çıkarılan 85 işçi, yapılacak olan KTÜ Rektörlük seçimleri öncesinde mevcut rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal’a göndermelerde bulundular.
İşten çıkarılan işçiler adına açıklama yapan Yıldırım Kalbur, işten çıkarıldıkları dönemde rektör Süleyman Baykal’a gerekçeyi sorduklarını belirterek, Rektör Bey o dönemde bize bir önceki rektör İbrahim Özen yönetiminin üniversiteyi batırdığını, üniversiteyi batırmamak adına tasarrufa gittiğini ifade etti. 2012 yılının yılbaşı gecesi işten çıkarıldıklarını kaydeden Kalbur, “85 kişi tasarruf tedbiri adı altında, üniversite batmasın diye bir yılbaşı akşamı kapı önüne koyuldu. Rektör bey, kendi döneminin muhasebesini acaba yaptı mı? İbrahim Özen yönetiminde battığını iddia ettiği üniversite kendi döneminde daha berbat hale gelmiştir. Farabi hastanesi kendi döneminde daha kötü hale gelmiştir. Gelinen süreçte Farabi Hastanesi tıbbi medikal ve ilaç alamamakta, hatta kanser ilaçlarını tedarik edememektedir. Üniversite ve hastanede yapılan işlerin çoğu israftır” dedi.

KTÜ’ de 2012 yılından itibaren SGK yolsuzluğu yapıldığını ileri süren Kalbur, “Bu yolsuzluğa 50 işçi bilmeden girmiştir. Söz konusu bu işçiler raporlu gösterilip, SGK’dan kendi adlarına yatan parayı imza karşılığı alıp, eski firma müdürüne teslim etmişlerdir. Eski firma sahibi ve yöneticileri bu parayı kendi hesaplarına geçirirken, işçiler, baskı ve işten atılma korkusu ile parayı SGK’ya taksitler halinde ödemiştir. 21012’den beri geçen süreçte hastanede birçok sansasyonel olaylar meydana gelmiştir. Çıkarılan işçilerin yerine yeni işçiler alınmış, çıkarılan işçilerin tazminatlarının bir kısmı ödenmemiştir” diye konuştu.

Kalbur, işten çıkarılan işçilerle bir araya gelerek, yarın yapılacak rektörlük seçimlerinde Süleyman Baykal’ın yanında olmayacaklarını kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler