Kriz Trabzon'a yaradı

Türkiye, Rusya ile siyasi ve ekonomik çıkmaz yaşarken, Trabzon bugünlerde söz konusu gerilimin meyvelerini topluyor. Trabzonlu gemi işletmecileri, tatil için Gürcistan'ın Tiflis, Poti ve Batum kentlerine gitmiş olan Rus vatandaşlarını Trabzon'a taşıyor. Ç

Kriz Trabzon'a yaradı
Türkiye, Rusya ile siyasi ve ekonomik çıkmaz yaşarken, Trabzon bugünlerde söz konusu gerilimin meyvelerini topluyor.

Trabzonlu gemi işletmecileri, tatil için Gürcistan'ın Tiflis, Poti ve Batum kentlerine gitmiş olan Rus vatandaşlarını Trabzon'a taşıyor. Çok sayıda Rus turist, buradan da yine gemilerle Rusya'nın Sochi Limanı'na gidiyor. Gürcistan'da kalan Rus vatandaşları, burada can ve mal güvenlikleri bulunmadığı için Rusya'ya direkt geçişi tercih etmiyor. Zaten Gürcü Hükümeti de sınırlar kapandığı için Ruslara, Rusya'ya geçiş izni vermiyor. Bunun üzerine Rus vatandaşları, daha güvenli buldukları Trabzon Limanı'nı tercih ediyor. Trabzon-Sochi arasında sefer yapan Princess Victoria Gemisi'nin 1. Kaptanı Humbat Jalilov, savaşın kendilerine yaradığını söylüyor. Jalilov, "Savaştan sonra çok sayıda Gürcü Trabzon'a akın etti. Ayrıca çok sayıda Rus da geliyor" dedi.

Jalilov, "TIR'larımıza bir sorun çıkarmıyorlar. Yolcuda ise savaş öncesinden çok daha iyi seviyedeyiz. Gürcistan'da kalan Ruslar oradan Trabzon'a gelip bizimle Sochi'ye devam ediyorlar. Her seferde buradan 130 yolcu taşırken bu sayı son haftada 330'a ulaştı" açıklamasını yaptı. Aynı şekilde Trabzon Limanı'na demirli bulunan Lider Flipper Gemisi'nin Yardımcı Kaptanı Sami Atlı da, "Ro-Ro seferlerinde bir sorun yaşamadık. Biz Sochi'ye çalıştığımız için orada güvenlik seviyesi 1'den 2'ye çıkarıldı. Bunun dışında bizi engelleyen ya da olumsuz etkileyen bir şey olmadı. Rus-Gürcü gerilimine bağlı olarak yolcu taşımacılığında önemli bir yoğunluk yaşanıyor. Gürcistan'dan kaçarak Trabzon'a gelen Gürcü ve Rus turistler işlerimizi artırdı" açıklamasını yaptı. Ayrıca limanda, gelecek durakları Poti ve Sochi olan 7 Season Navigatör adlı geminin de Rus ve Gürcü programlarını iptal ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler