KESK Haber-Sen'den kınama

Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, toplu görüşmeler sırasında hükümetin en yetkili kişileri tarafından verilen ek ödeme sözünün yerine getirilmediğini ve kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapıldığını belirtti. YPK kararıyla sözleşmeli memurun ek ödeme a

KESK Haber-Sen'den kınama
Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, toplu görüşmeler sırasında hükümetin en yetkili kişileri tarafından verilen ek ödeme sözünün yerine getirilmediğini ve kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapıldığını belirtti.

YPK kararıyla sözleşmeli memurun ek ödeme almasının engellendiğini savunan Akgün, şöyle devam etti:

''Bu, açıkça Bakanlar Kurulu kararına aykırıdır. Oysa hükümet, denge tazminatı alan herkesin ek ödemeden faydalanacağını açıklamıştı. Sadece PTT'de 28 bin çalışandan 27 bin kişi bu ek ödemelerden hiç yararlanmayacak.

TRT çalışanları yararlanmayacak.''
Akgün, hükümetin bürokratı gibi davranan bazı sendikaların emekçinin mücadelesini baltaladıkları gibi alay konusu olduklarını ileri sürerek, şunları kaydetti:

''Hükümeti eşit işe eşit ücret hakkında 70 milyonun karşına çıkıp vermiş oldukları söze sahip çıkmaya ve tutarlı olmaya davet ediyoruz. Grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkımızı tanımayarak bizleri mağdur eden hükümete ve onun toplu görüşme oyununa alet olan sendikaları kınıyoruz.

Hükümet mevcut hatayı düzeltmelidir. İktidar, açık olarak iş yerlerinde çalışma barışını bozuyor. Ücret dengesizliği giderilmediği gibi daha da büyütülüyor. Oranların neye göre belirlendiği, ek ödemelerde kıstasın ne olduğu belli değil.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel