Kent müzesi tartışması bitmiyor!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında protokol yapılarak kurulmasına karar verilen ve TTSO yönetimi tarafından 165 bin TL lik eser alınan Trabzon kent müzesi TTSO’yu karıştırdı. 2 yıl önce kurulmasına ka

Kent müzesi tartışması bitmiyor!
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında protokol yapılarak kurulmasına karar verilen ve TTSO yönetimi tarafından 165 bin TL lik eser alınan Trabzon kent müzesi TTSO’yu karıştırdı.
 
2 yıl önce kurulmasına karar verilen Trabzon kent müzesi Haber61 TV’nin canlı yayınladığı bugünki meclis oturumunda büyük tartışma yarattı.
 
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, çalışmanın Trabzon ve bölgedeki tarihi eser niteliğinde olan eserlerin sergilenmesi ve müze şeklinde halka sunulması üzerine bir proje olduğunu belirtti.
 
Bugün ki oturumda kürside konu ile ilgili konuşma yapan Hacısalihoğlu;TTSO'nun elinde yaklaşık 150 parça eser var.
 
 "Bu eserler arasında 500 yıllık eserler de var. Bunların, müze statüsünde hazırlanacak bir sergi salonunda halka sunulmasını sağlayacağız dedi. 
 
TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy bugün ki oturumda yaptığı açılış konuşmasında konunun yönetimin mi yoksa Meclisin mi uhdesinde olduğu yönünde önde tartışma başlattı,
Ulusoy; konu meclisi ilgilendirmiyor,yönetimin uhdesinde ise bizim söyleyeceğimiz bir şey olamaz ama Kent müzesi açmak yönetimin mi meclisin mi işi buna karar vermeliyiz.Konu ile ilgili söz alan işadamı Sabit Sabır kent müzesinin TTSO binası içerisinde sergilenmesinin sakıncalarından bahsetti.
 
Sabır’ın ardından söz alan Tayfun Sezeroğlu meclisin gereksiz bir tartışma içerisinde olduğunu belirterek, burada gereksiz şeyler tartışıyoruz.Ticaret Sanayi Odası Yönetimini biz seçtik 4,5 trilyonluk bir bütçeyi de onlara emanet ettik. Buradan 165 milyar harcandı, hatta bu para bu bütçenin içinden de ödenmedi.Kent müzesi mutlaka kurulmalı ve Trabzon’a ait eserler burada sergilenmeli. Bunu Ticaret Sanayi Odasının içinde mi yaparız, yoksa  başka bir binamı alırız aslında bunu tartışmalıyız. Bugün biz buradayız yarın bu salonda bizim çocuklarımız olacak. O zaman baba Kent müzesine neden karşı çıktınız diye bize sorarsalar onlara ne anlatacağız?
 
Konuyu bazı arkadaşlarımız daha iyi anlamadı. Kent Müzesi mutlaka hayata geçirilip eserler orada sergilenmelidir.Ardından Kürsüye gelen Ekrem Çapkınoğlu yaptığı konuşmada yönetimin bu konuda meclise bilgi vermediğinden yakınarak bize bilgi verilseydi ben inanıyorum ki buradaki arkadaşların bir çoğu Kent müzesi fikrine karşı çıkmazdı. Ama yasalarda TTSO’ların Kent müzesi kurmasına izin vermiyor, sadece sergi açmalarına izin veriyor. Yine de konu gündeme geldiğinde TTSO yönetimi meclisi yok sayıp bilgi verseydi bugün bunları burada konuşmazdık 
 
 -TRABZON'UN İLK KENT MÜZESİ OLACAK-
 
 Kent Müzesi’nde neler olacak?
 
Haber61 TV’nincanlı olarak yayınladığı bugün ki TTSO meclis toplantısında tartışma yaratan Kent müzesinin kurulması halinde 16. Ve 18. Yüzyıla ait bir çok eser burada sergilenecek.
 
Kent müzesinde Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait 16. ve 18. yüzyıl döneminden kalan, büyük çoğunluğu Kur'an-ı Kerim, fıkıh kitapları, icazetname, risaleler gibi çeşitli kitaplardan oluşan el yazmaları, hat levhaları yanında madeni, gümüş ve işlemeli eserler Trabzon Kent Müzesi'nde sergilenecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel