Kaya'nın "su" iddiasına jet yanıt!

Karakaya Grup İçme Suyu Başkan Vekili ve Gürbulak Belediye Başkanı Kemal Çoban, CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın Karakaya Grup İçme Suyunun kirli olduğu yönündeki açıklamalarının talihsiz ve art niyetli yorumlar olduğunu söyledi. Suyun arıtmadan geç

Kaya'nın "su" iddiasına jet yanıt!

Karakaya Grup İçme Suyu Başkan Vekili ve Gürbulak Belediye Başkanı Kemal Çoban, CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın Karakaya Grup İçme Suyunun kirli olduğu yönündeki açıklamalarının talihsiz ve art niyetli yorumlar olduğunu söyledi. Suyun arıtmadan geçtiğini ve temiz olduğunu kaydeden Çoban, “CHP Merkez İlçe Başkanı‘nın araştırmadan, bilgi almadan sudan siyasi bir rant çıkarmaya çalışması doğru değildir. Bu suyun akmasında verilmiş bunca emek ve fedakarlık siyasi malzeme konusu olmamalıdır. Yaptığı eleştiriler bilimsel bir veriye dayandırılmamıştır” dedi.

Kaya’nın açıklamasındaki iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını dile getiren Çoban, şöyle konuştu: “Karakaya Grup Suyu on yıllardır atıl bırakılmış, ilgilenilmemiş bir su projesidir. Ahmet Kaya’nın karalamaya çalıştığı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun gayretleri ile iki yıldan bu yana 29 köy ve 4 beldeye hizmet verebilir hale getirilmiştir. Bu katkılarından ötürü Trabzon Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na tüm köy ve beldeler adına teşekkür ediyorum.”

Karakaya Grup Suyu’nun 5 binin üzerinde abonesi olduğunu ve bu abonelere düzenli su sağlandığını dile getiren Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki yıl öncesinde Karakaya suyunun hali içler acısıydı. Biz göreve geldikten sonra ilk iş olarak su havzalarının temizliğini yaptık. Sonra ana şebeke bakımlarını yaptık, çalışmayan halde olan Soldoy suyunu devreye alarak, 500 metre yeni hat inşa ederek saatte 150 m3/sn’lik su katkısı sağlanmıştır. Arıtma çalışmaz durumdayken 70 bin lira harcanarak çalışır hale getirilmiştir."

Belde ve köy şebekelerinın bakım ve onarımlarının yapıldığını anlatan Çoban, şunları söyledi: "Resmi hiçbir abonesi olmayan Karakaya Grup Suyuna 5 binin üzerinde abone yapılmış ve bu abonelere düzenli su verilmiştir. Ayrıca, bugüne kadar 15 binden fazla arızaya müdahale ederek bitkisel hayatta olan bu suyu büyük bir uğraş ve gayretle birlikte hizmet verir hale getirmeyi başardık. Bu hizmetlerin yürütülmesi için personel alımı ve makine ve araç alımı sağlanmış ve birlik gerçek anlamda bir kurum hüviyetine dönüşmüştür. Tüm bu hizmetler için Trabzon Belediyesi’nin 500 bin liranın üzerinde bir katkısı olmuştur. Hem birliğe sahip çıkması hem de destek vermesinden ötürü Trabzon Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, yapılan çalışmaların halka yansıtılmasındaki fedakarlığından ötürü tüm muhtarlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.”

İleriye dönük yeni projelerin gündemde olduğunu ve uygulama aşamasına gelindiğini kaydeden Çoban, sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut haliyle bu suyu vatandaşa ulaştırırken bu suyu uzun yıllar hizmet verebilmesi için geleceğe dönük gerekli projeler üretilmiştir. Bunların başlıcaları; en üst kotta büyük bir göletin yapılması projesi DSİ ile birlikte yürütülmekte ve ihale aşamasına getirilmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu geçen haftalarda Trabzon Belediyesi’ne yaptığı ziyarette bu konu Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından gündeme getirilmiştir. Bu gölet yazın 3 ay yağışların ve derelerdeki su miktarının azalması durumunda devreye girerek su kesintilerinin önüne geçecektir.

Arıtma kapasitesi gelen suyu arıtacak kapasitede olmadığından yerine ek bir arıtma tesisi yapılması ihale aşamasındadır. Merkeze bağlı tüm köylerin tüm şebekesi zaman içerisinde tahrip edilmiş, kaçak su alımı nedeniyle sistemi bozulmuş, işlevini kaybetmiş durumda olduğundan İller Bankası ile şebekelerin yenilenmesi projesi geliştirilmiş yıl sonuna kadar bu proje ihaleye çıkarılacaktır. Yaklaşık 2 yıldan bu yana yürütmüş olduğumuz bu görevde çok zor doğa şartları ile mücadele ederek gece gündüz uğraşarak vatandaşımıza su akıtmak için gayret gösterdik. Derelerin kuruması ve suyun azalmasıyla birlikte zaman zaman su kesintileri yaşanmıştır. Bu tamamen iklimsel bir durumdur. Çok yağışlı havalarda suyun bulanık aktığı olmuştur. Ama bu kesinlikle sularda mikrop olduğu anlamına gelmez.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel