Katırlarla fındık taşıdılar

Katırlarla arabaların gidemediği dik yamaçlardaki fındık bahçelerine çıkarak vatandaşın fındığını taşıyan öğrenciler bir ayda 4 bin YTL kazandı. Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde bu yıl farklı bir uygulama vardı. Fındığın maliyeti hesaplanırken fındık patosunu

Katırlarla fındık taşıdılar

Katırlarla arabaların gidemediği dik yamaçlardaki fındık bahçelerine çıkarak vatandaşın fındığını taşıyan öğrenciler bir ayda 4 bin YTL kazandı.

Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde bu yıl farklı bir uygulama vardı. Fındığın maliyeti hesaplanırken fındık patosunun yanı sıra artık fındık taşımacılığı da yer alacağa benziyor.
Bu yıl fındığın fazla olması nedeniyle araçların çıkamadığı engebeli arazilerdeki fındıkların taşınmasına ihtiyaç duyuldu.
Üreticinin fındıklarını katırlarla taşıyan öğrenciler, gece gündüz demeden çalıştıkları arazilerde fındık taşımacılığından bir ayda 4 bin YTL kazandıklarını dile getirdiler.

Üreticilerin tonlarca fındığını evlerinin önüne kadar götürdüklerini belirten öğrenciler, talebin fazla olmasıyla neredeyse bütün köyün fındığını taşıdıklarını söylediler.
Köyün katırlarını alarak en kısa mesafeye 12 YTL'ye fındık taşıyan öğrenciler, hem okul harçlıklarını çıkaracak, hem de ailelerine maddi yardım sağlayacaklar.


Bir fındık üreticisinden daha fazla para kazanan okul öğrencileri hallerinden oldukça memnun gözüküyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel