Kaşık tutan elden para tutan ele

Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi Sabancı Vakfından Hibe Kazanmıştır.Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında, 'KADIN DOSTU KENT' OLUŞTURMAK amacıyla geliştirilen uygula

Kaşık tutan elden para tutan ele

Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi Sabancı Vakfından Hibe Kazanmıştır.

Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında, 'KADIN DOSTU KENT' OLUŞTURMAK amacıyla geliştirilen uygulama projelerinde programın uygulandığı 6 ilde ; (Trabzon, İzmir, Kars, Nevşehir, Van ,Şanlıurfa) Sabancı Vakfı hibe veriyor.

Bu yıl Sabancı Vakfı Hibe Programında ilk kez farklı bir ortaklık gerçekleştirilerek; Türkiye'deki sosyal projeleri desteklemek isteyen Amerika'da yerleşik Türkleri sosyal sorunlar konusunda bilgilendirmek, gönüllülük ve hayırseverlik kültürünü geliştirmek ve teşvik etmek için kurulmuş olan Turkish Philanthropic Fund (TPF) ile birlikte 'Kaşık Tutan elden Para Tutan Ele' adlı proje fonlanmıştır.

Proje Özetlenecek Olursa….
Proje '20 kadın kursiyere 240 saat teorik 240 saat pratik olmak üzere yöresel yemek eğitimi vererek eğitim sonrasında kursiyerlerden en az yarısını işe yerleştirmek ; en az yüzde ikisinin de mikro kredi uygulamasından faydalanarak kendi iş yerini açmasına katkıda bulunmak' olarak özetlenebilir.
Dernek Hakkında Bilgi..
Dernek şube olarak Trabzon'da 1995 yılında faaliyete geçmiştir.
Her yıl ortalama 50 üniversite öğrencisine erkek kız ayrımı yapılmadan karşılıksız burs verilmektedir.

Köylerde düzenli olarak sağlık tarama organizasyonları yapılmaktadır. Trabzon Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa 'tıbbi ilk yardım- yaşlı bakımı ve çocuk bakımı' konulu 23 katılımcı ile 180 saatlik eğitim programı yürütülmüş, katılımcılara sağlık müdürlüğü tarafından sertifikalar verilmiştir.

İlimizdeki mülki amirler, kurum, kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak kadınlara özellikle eğitim ve istihdam alanında katkı sağlayabilecek projeler hazırlanmaktadır.'Trabzon'da kadın insan haklarının farkındalığını artırmaya yönelik sivil toplum kuruluşları, yerel ve kamu yönetimleri beraberliği 'projesi bunlardan biridir.

Trabzon ili Tonya İlçesine bağlı bir köy ilköğretim okulunun kütüphanesini düzenleme çalışması devam eden çalışmalardan sadece biridir.
Her yıl geleneksel olarak yapılan yemek ve kermeslerden elde edilen gelirlerle ihtiyacı olan kadınlara maddi destek sağlanmaktadır.Bölge kadınının her alanda eğitimlerine rehberlik yapılarak destek olunmak ana sorumluluk kabul edilmektedir.
Proje Süresi: 6 AY

Projeyle İlgili Bazı Detaylar
Beş aylık eğitim süresi içerisinde Trabzon Ticaret Odasının tahsis edeceği toplantı salonlarında her ay eğitime ek olarak
a)Trabzon Barosuna kayıtlı bir avukat tarafından kadınların hukuki hakları konusunda bilinçlendirmeye yönelik,
b)İnsan ilişkileri ve İletişim,
c)Sağlıklı beslenme,
d)Sanitasyon- hijyen,
e)Ekip Bilinci geliştirmek ve girişimcilik konularında eğitim seminerleri verilecektir. Kursiyerlerin seminerlere katılımı proje koordinatörü tarafından sağlanacaktır.

Yöresel Turizm alanlarına günübirlik eğitim gezileri düzenlenecektir. Ulaşım Özel İdare tarafından tahsis edilen araçlarla sağlanacaktır.
Bu proje kapsamındaki eğitimi ve stajı başarı ile tamamlamış kursiyerlerin %50 (yüzde elli) si istihdam olanaklarından yaralandırılacaktır.
Altıncı ayda derneğimiz ve iştirakçi kurumlar kursiyerlerimizin istihdamı için koordineli çalışacaklardır.


Proje Ortakları
Trabzon Belediyesi
Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü PKSO ve Kız Meslek Lisesi
Trabzon Lokantacılar Odası
Trabzon Ticaret Odası
Duyurular
Eğitim için kursiyer başvuruları devam etmektedir.

İletişim: www. tkbtrabzon.org
Dernek Telefon: 326 82 16
Adres : Kristal Pasajı Zemin Kat Uzunsokak TRABZON

Bu projenin tanıtım kokteyli 9 Ekim 2008 Perşembe günü saat 13.00 da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde yapılacaktır. Tüm halk bu kokteyle davetlidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel