Karadeniz'de mezgit bolluğu!

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Karadeniz'de son günlerde mezgit balığının bol miktarda avlandığını söyledi.Arslan, basına yaptığı açıklamada, birkaç gün öncesine kadar Karadeniz'de bu sezon mezgit avının yok denecek kadar az gerçekl

Karadeniz'de mezgit bolluğu!

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Karadeniz'de son günlerde mezgit balığının bol miktarda avlandığını söyledi.

Arslan, basına yaptığı açıklamada, birkaç gün öncesine kadar Karadeniz'de bu sezon mezgit avının yok denecek kadar az gerçekleştiğini belirtti.

Palamudun azalmasıyla balıkçıların mezgit avına yöneldiğini kaydeden Arslan, "Eylül, ekim ve kasım ayları mezgitin en bol olduğu dönemler. Karadeniz'de bol miktarda mezgit avı gerçekleşiyor. Bu sürecin bir süre daha devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Balıkçı manav ve tezgahlarında mezgitin yeniden yerini aldığını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"1 Eylül tarihinde av sezonunun ilk günlerinde mezgit yok denecek kadar az avlanıyordu ama son 2-3 gündür bol miktarda mezgit avı gerçekleşiyor. Karadeniz'in en güzel balıklarından biri olan mezgit yeniden balıkçı manav ve tezgahlarında yerini aldı. Karadeniz'de son günlerde mezgit balığı bolluğu yaşanıyor Bu durum hem balıkçılarımızı hem de halkımızı sevindiriyor."

Giresun'da balıkçı tezgah ve manavlarında av sezonun açıldığı ilk günlerde 25 liradan satılan mezgit balığı, avının bollaşmasıyla 7 liradan alıcı buluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel