Karadeniz'de dev anlaşma

Anlaşmaya göre, Kastamonu ve Samsun açıklarında Karadeniz'de petrol aranacak. TPAO ile ABD'nin petrol devi Exxon Mobil arasındaki anlaşma Shereton Otel'de imzalandı. Anlaşmaya göre, Samsun ve Kastamonu sularında petrol bulunması halinde 20 milyar dolar ya

Karadeniz'de dev anlaşma
Anlaşmaya göre, Kastamonu ve Samsun açıklarında Karadeniz'de petrol aranacak.

TPAO ile ABD'nin petrol devi Exxon Mobil arasındaki anlaşma Shereton Otel'de imzalandı. Anlaşmaya göre, Samsun ve Kastamonu sularında petrol bulunması halinde 20 milyar dolar yatırım yapılacak. Exxon-Mobil, her bir sondaj için 200 milyon ile 400 milyon dolar yatırım yapacak. TPAO da aynı tutarda harcamayla, bölgede biri doğalgaz, diğeri petrol iki sondaj kuyusu açacak.

Törende Exxon Mobil Company adına konuşan Başkan Yardımcısı Elwyn Griffiths, 20 milyar dolar ile 40 milyar dolar arasında üretim yatırımının söz konusu olduğunu söyledi.

Türkiye adına imza atan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 'Petrol, Karadeniz'in doğusunda mı batısında mı aranacak ?' sorusuna karşılık, petrolün Kastamonu ve Samsun'da aranacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel