Karadeniz'de çinakop bereketi

Eylül ayı başından beri sabahın erken saatlerinde denize açılan küçük balıkçıların 2-3 saat denizde kalarak hem akşam iftarlık balıklarını hem de az da olsa satabilecekleri kadar çinakop ve istavrit tutabildikleri gözlendi. Yılların balıkçısı Azmi Reis is

Karadeniz'de çinakop bereketi
Eylül ayı başından beri sabahın erken saatlerinde denize açılan küçük balıkçıların 2-3 saat denizde kalarak hem akşam iftarlık balıklarını hem de az da olsa satabilecekleri kadar çinakop ve istavrit tutabildikleri gözlendi.

Yılların balıkçısı Azmi Reis isimli büyük balıkçı takası sahibi Azmi Mutlu, çinakop balığının eylül ve ekim aylarında tam zamanı olduğunu belirterek, "Çinakop balığı lüfer balığının küçüğüdür. Bu balıklar sabah güneş doğarken yaylımda olurlar ve güneş suyu ısıtıncaya kadar gezerler.

Bu sırada balıkçılar yakalayabildiklerini yakalar ve evlerine dönerler" dedi.
Balıkçılardan Hakkı Şen ise bu yıl palamudun tam olarak çıkmamasından dolayı balıkçıların çinakop ve istavrit ile birlikte moral bulduğunu ifade ederek, "Bu sene çok güzel çinakop tutuyoruz. Karadeniz bizi üzmüyor.

Burada dikkatimi çeken bir şey var. Günümüzde hayvanlar bir arada yaşamayı beceriyorlar. Bunu aynı yerde hem istavrit hem de çinakop tutarak anlıyoruz. Ama insanlar maalesef aynı ortamlarda yaşamayı beceremiyorlar. Nedense kimi insanlar ne alıp veremedikleri varsa birbirlerini öldürüyorlar.
Bunu anlamak mümkün değil" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel