Karadeniz sahil yolunu ulaşıma kapadılar

Giresun'un Görele ilçesi Çavuşlu beldesinde yapımı süren Katı Atık Bertaraf Tesisi önünde eylem yapan çevreciler ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Çevreciler Karadeniz Sahil Yolu'nu da bir süre ulaşıma kapattı. Çavuşlu Çöplük Olmasın Platformu'n

Karadeniz sahil yolunu ulaşıma kapadılar
Giresun'un Görele ilçesi Çavuşlu beldesinde yapımı süren Katı Atık Bertaraf Tesisi önünde eylem yapan çevreciler ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Çevreciler Karadeniz Sahil Yolu'nu da bir süre ulaşıma kapattı.
 
Çavuşlu Çöplük Olmasın Platformu'nun düzenlediği eylem için Çavuşlu Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, daha sonra çöp tesisi yapılan eski taş ocağı alanına kadar yürüdü.
 
Burada bir açıklama yapan Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, cennet gibi beldeyi cehenneme çevirmek isteyenlere cevap vermek için geldiklerini belirterek,  "İdare Mahkemesi'ni kazandık. Danıştay'a gittik geldik, yine kazandık. Fakat yine de hukuksuz bir şekilde yapımı devam ettirdiler. Şu anda mahkeme devam ediyor ama tesiste çalışmalar da sürüyor. Ziraat ve Jeoloji mühendisleri geldi, 'çöplük olmaz' diye rapor verdi. Ben de burayı mühürledim. Mührü söktüler, çalışmaya devam ettiler. İkinci bir mahkemede ÇED raporu yaptılar. ÇED raporunu buradaki müteahhit gitmiş İstanbul Teknik Üniversitesi'nde imzalatmış" dedi.
 
Arslan konuşmasını sürdürürken tesisin yapıldığı alana girmek isteyen eylemciler ile jandarma arasında arbede çıktı. 
 
Tesisin çevresinde konulan bir çelik barikatı uçurumdan aşağı atan çevreciler jandarmaya karşı tepkilerini sürdürdü. 
 
Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile Çavuşlu Çöplük Olmasın Platformu Sözcüsü Faik Tahmaz grubu yatıştırmaya çalıştı. 
 
Bu arada baygınlık geçiren bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Kısa süreli arbede
 
Yatışan gruba seslenen Çavuşlu Çöplük Olmasın Platformu Sözcüsü Faik Tahmaz da, ekmeğiyle ünlü Çavuşlu'nun türkülere konu olduğunu hatırlattı, "Biz halk olarak, 'ekmekler diyarı, türkülere konu olmuş Çavuşlumuzun adını kirletmeyelim, ekmekler diyarı olarak kalsın' dedik. Yanlış mı söyledik? Ama diyorlar ki ekmekler diyarı olmaz, olsa olsa Çavuşlu'dan çöplükler diyarı olur. Bizim tepkimiz bunadır" dedi. 
 
Bu sırada bir grup eylemciyle güvenlik güçleri arasında yine kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından bazı vatandaşlar tesis dışında oturarak eylemlerine bir süre daha devam etti.
 
Alana gelen yaklaşık 300 kişi yürüyerek Çavuşlu Belediyesi'n gitmek üzere bölgeden ayrıldı. 
 
'Sayın Başbakanım, zorla güzellik olmaz. Çavuşlu çöplük olmasın, halkın istemediği olmaz' pankartı altında toplanan yöre sakinleri, Karadeniz Sahil Yolu'na bez serdi, üzerinde de Çavuşlu ekmeği yiyerek yolu bir süre trafiğe kapattı.
 
Jandarma ve polis ekiplerinin uyarısına uymayan eylemcilerle güvenlik güçleri arasında yine arbede çıktı. Jandarmanın dağılmaları için yaptığı rağmen, çevreciler yolun tek şeridinde eylemlerine bir süre daha devam etti. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler