Kar Festivali 12 Mart’ta Kulakkaya Yaylası'nda

Giresun’da 3.'sü düzenlenecek olan ‘Kar Festivali’ için hazırlıklar sürüyor

Kar Festivali 12 Mart’ta Kulakkaya Yaylası'nda

Giresun'da kış turizminin gelişmesi için başlatılan kar festivalinin bu yıl üçüncüsü 12 Mart’ta Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi sınırları içindeki Kullakkaya Yaylası'nda yapılacak. Festivalde çeşitli etkinliklerin yanı sıra off-road yarışları da gerçekleştirilecek. 


Karadeniz’in doğasının tanıtılarak turizme kazandırılması için her geçen gün yapılan tanıtımlarla mesafe kat ettiklerini belirten Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, “Kar festivali ile Karadeniz’de kış turizmine yeni bir renk katarak 12 ay turizmi bölgeye kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Etkili olan kar nedeniyle bu yıl Kar Festivali'ni Mart ayına ertelediklerini ifade eden Önal, “Şubat ayı içerisinde yapmayı planladığımız festivali olumsuz hava koşulları nedeniyle Mart ayına erteledik. Bu yıl inşallah 12 Mart’ta kar festivalimizin üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Festivalin 1 ve 2.'sinde çok fazla tanıtım yapamadığımız halde insanların çok yoğun ilgisini görmüştük. İlkini Paşakonağı Yaylamızda yaşamıştık ama biz arzuluyoruz ki bu sene Kulakkaya’da bir başka sene Kümbet'te yani her yıl bir başka yaylamızda festival yapılsın. İnsanlar farklı farklı yerler keşfetsinler istiyoruz. 12 Mart’ta tüm vatandaşlarımız Kulakkaya Yaylamıza kar festivaline mutlaka bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

“Coğrafyası ve doğasına baktığımız zaman gerçekten çok güzel bir ilimiz var” diyen Önal,” Bir bütün olarak düşündüğümüzde Giresun ilçeleri, köyleriyle her yönden muazzam bir doğası var. İçinde bulunduğumuz, yaşadığımız için belki biz bunu fark edemiyoruz. Eynesil’den Bulancak’a kadar Giresun’un her yerinde turizm vardır. Fakat doğa varsa turizm vardır, doğa yoksa turizm bir ölçüde yoktur. Onun için turizm açısında değerli olan yerleri tespit edilip gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Turizmi Karadeniz’de 12 aya yaymak için çalışıyoruz. Yaz turizminde belli bir hareketlilik başladı, turlar gidip geliyor, son 2-3 yıldır Kulakkaya ve Kümbet'te ve diğer bölgelerimizde yoğun bir şekilde turlar ağırlanıyor. Bunlar turizm açısında güzel adımlar. Hedefimiz bu adımları daha sık ve daha iyi şekilde atmak ve Karadeniz’in turizmden hak ettiği payı almasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı. 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler