“Kalp krizi değil, gülme krizi”

Hayatımızın olmazsa olmazlarındandır hastaneler ve doktorlar..En büyük yoğunluk orada yaşanır. Stres, acı, üzüntü, sevinç eksik olmaz.. Beyaz önlükleri, ellerinde dosya ve reçeteleriyle çoğumuzun hayatına yön verir doktorlar. Doktorların sosyal yönleri yo

“Kalp krizi değil, gülme krizi”
Hayatımızın olmazsa olmazlarındandır hastaneler ve doktorlar..En büyük yoğunluk orada yaşanır. Stres, acı, üzüntü, sevinç eksik olmaz.. Beyaz önlükleri, ellerinde dosya ve reçeteleriyle çoğumuzun hayatına yön verir doktorlar. Doktorların sosyal yönleri yok mudur? Elbette vardır. Müzik dinlerler, tiyatro yaparlar, film çevirirler..

Trabzon KTÜ Farabi Hastanesi'nde görev yapan iki doktor İsmet Eraydın, Serkan Besli ve Röntgen Teknisyeni Koral Koç, bir gece acil serviste muhabbet ederken akıllarına gelen tiyatro yapma fikrini hayata geçiriyorlar. Toyota ve İmperial Hastanesi Sponsorluğunda hazırlanan oyun, Cuma akşamı KTÜ AKM'de saat 20.00'de başlayacak.

“Kalp Krizi değil, gülme krizi” adlı oyuna tüm Trabzonlular'ı davet eden üç arkadaş, grubun ismini de oldukça ilginç koymuşlar. “Grup Bilmem Ne”..

KTÜ Farabi Hastanesi Acil Servis Doktorlarından İsmet Eraydın, 12 yıllık hekim. Daha önceden amatör olarak tiyatro yapmış. Evli ve iki çocuk babası. Trabzon'da yerel bir gazetede spor yazarlığı yapıyor.

Serkan Besli ise, KTÜ Farabi Hastanesi Dahiliye doktoru. Aslen Adanalı olan Besli, Almanya'da dünyaya gelmiş. 4 yıllık hekim ve amatör tiyatrocu. Evli ve 2 çocuk babası.

Koral Koç.. 40 yaşında evli ve iki çocuk babası. İçlerinde en tecrübeli olanı. Sayısız oyunda rol alan Koç, halen Trabzon Şehir Tiyatrosu'nda “Zamazingo” oyununda rol alıyor.

Sözcü olarak konuşan Koral Koç, stresli meslek grubunda çalışan insanların da aslında sosyal yaşantılarının olduğunu kanıtlamak amacında olduklarını belirterek şunları söyledi:

“ Bir akşam doktor arkadaşlarla acil serviste oturuyorduk. Birden aklımıza böyle bir fikir geldi. Hastanelerde sağlık teşkilatlarında, 112 acil servislerde yaşanan olayları traji komik şekilde kurgulayıp sahneye koymak istedik. Burada hiçbir kurum ve kuruluşlarla ilgimiz yok. Tamamen doğaçlama oynuyoruz. Oyuna bir ay gibi bir sürede hazırlandık diyebiliriz. Çevremizden çok büyük destek gördük. Özellikle Sayın Rektörümüz Prof.Dr.İbrahim Özen'e ve hocalarımıza bu konuda teşekkürü bir borç biliyoruz. Aynı zamanda oyunumuzu takviyelerle birlikte her ay oynamayı düşünüyoruz. Oyuncularımızla küçük bir hastane kurup hastaneyi tiyatroya çevireceğiz”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel