Kafkas Şehitliği'ne Giresun toprağı!

Azerbaycan’da bulunan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Bakü'nün düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü etkinliklerine katıldı.Bakü Büyükelçiliği'nin davetlisi olarak Azerbaycan’a giden Attar, üniversitenin akademik ve idari kadros

Kafkas Şehitliği'ne Giresun toprağı!

Azerbaycan’da bulunan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Bakü'nün düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü etkinliklerine katıldı.

Bakü Büyükelçiliği'nin davetlisi olarak Azerbaycan’a giden Attar, üniversitenin akademik ve idari kadrosu ile birlikte Bakü’nün kurtuluşu sırasında şehit olan Kafkas İslam Ordusu askerleri için oluşturulan Bakü Türk Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehitlik anıtına karanfil koyarak dua eden Attar, Giresun’dan getirdiği toprağı şehitlerin isimlerinin bulunduğu alana serpti.

20130920aw000421_03.jpg

Aygün Attar, burada yaptığı açıklamada, “İşgal edilen topraklarımız için omuz omuza savaş veren Kafkas İslam Ordusu’nun Türk ve Azeri şehitlerini saygı ve rahmetle anıyorum. Onlar benim de doğup büyüdüğüm kardeş Azerbaycan’ın her yerindeki topraklarda koyun koyuna yatmaktadırlar. İçlerinde Rektör olarak görev yaptığım Giresun’dan da şehitler var. Giresun’dan getirdiğim toprağı buraya serperek bütün şehirlerimize dualar ettim, rahmet okudum. Ruhları şad olsun” dedi.

Aygün Attar daha sonra aynı yerdeki 19-20 Ocak 1990’ da Rus Kızıl Ordusunun vahşice katlettiği şehitlerle, Ermenilerin Karabağ'da yaptığı soykırım sonrası katledilenlerin şehitliğini de ziyaret ederek dua okudu ve buraya da karanfil bırakarak Giresun toprağı serpti.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, bugün Azerbaycan Diplomasi Akademisi’nde Kafkas İslam Ordusu başlıklı panele konuşmacı olarak katılacak.

Attar, ayrıca Azerbaycan'da çeşitli üniversiteleri ziyaret ederek protokoller imzalayacak. Rektör Attar ayrıca, Bakü Avrasya Üniversitesi ve Odlar Yurdu Üniversitesi tarafından kendisine verilecek olan Fahri Doktora Ünvanı için düzenlenen törenlere de katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler